Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Postali punopravni članovi društva “odraslih”

Autor: Katarina Belić

26.04.2009. 22:00
Postali punopravni članovi društva “odraslih”

Foto: Filip BRALA



Hotelijersko-turistički tehničari, turističko-hotelijerski komercijalisti, kuhari i konobari iz Hotelijersko-turističke i ugostiteljske Škole Zadar, prošlog su tjedna proslavili svoju najluđu i najljepšu noć u životu koju će zasigurno dugo pamtiti.
Nakon odrađene formalnosti i uvodne riječi ravnateljice Jadranke Brkić-Vejmelke, kao i prvog svečanog plesa maturanta, zabava je napokon mogla započeti. Za opuštenu i veselu atmosferu uz vrući ritam i najbolje hitove domaće i strane glazbe tijekom cijele večeri brinuo se Rockatansky bend.
Veliki prostor Arsenala bio je u potpunosti ispunjen maturanticama i njihovim pratnjama odjevenim u svečane haljine u kombinaciji sa savršenim frizurama i pomno kombiniranim cipelama i torbicama. Ni dečki, odjeveni u svečana odjela s kravatama i cipele, nisu zaostajali za curama.
– Maturalni ples za ovu djecu znači zapravo završetak jedne ere, jednog načina života kojim su živjeli u ovom neponovljivom razdoblju srednjoškolskih dana. Iako se svi profesori i ja kao ravnateljica radujemo kada jedna generacija napravi korak dalje u životu i postanu punopravni članovi našeg društva, ipak sa svakom generacijom odlazi i jedan dio nas pa nas uvijek uhvati blaga sjeta, ali to je normalno, kazala je Brkić-Vejmelka.
Kako je večer odmicala tako se atmosfera bližila svom vrhuncu, a jedan od najzanimljivijih trenutaka bio je svakako izbor za najljepšeg maturanta i najljepšu maturanticu. Ove godine te dvije laskave titule su pripale Hrvoju Mrkiću za najljepšeg maturanta i Antoneli Katalinić za najljepšu maturanticu. Nakon izbora maturani su se i dalje nastavili, zajedno sa svojim profesorima, ludo zabavljati dugo u noć. Mnogi su svoje slavlje nastavili i nakon maturalnog plesa u kafićima.