Ususret blagdanu Gospe Loretske

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
arbansko
Adam VIDAS
Za sam dan blagdana najavljena je svečana sveta misa i tradicionalna procesija kroz cijelu župu

Društvo zadarskih Arbanasa pripremilo je program bogat manifestacijama prilikom proslave blagdana svoje zaštitnice Gospe Loretske koji će proslaviti 10. svibnja.

Program počinje večeras u 20 sati u restoranu "Niko" predstavljanjem novog CD-a dalmatinskih pjesama "Pozdrav suncu" okteta Pieta. Na CD-u se nalazi dvanaest pjesama, od kojih su tri nove - "Pozdrav suncu", "Zadarske orgulje" i "Mirno je more" te brojne tredicionalne klapske pjesme.

Program se nastavlja u četvrtak 29. travnja, za kad je najavljeno predstavljanje knjige Tomislava-Marijana Bilosnića "Zadarski posjedi (Arbanasi, Gaženica, Ploče, Dračevac, Babin dub, Crno, Musapstan)". Na predstavljanju će osim autora biti i sugovornici Dario Tikulin i Mario Vidaić te oktet Pieta. Predstavljanje će se održati u prostorijama Društva zadarskih Arbanasa u Gradskoj knjižnici - Ogranak Arbanasi u 20 sati.

Za ponedjeljak je u prostorijama Društva u 20 sati najavljeno predavanje "Još nešto o zločinu (Arbanasi 1944. - 1946.). Predavat će dr. sc. Zlatko Begonja, a za ugođaj će se pobrinuti oktet Pieta.

U utorak 4. svibnja u 20 sati početak je rada "Škole Gospe Loretske" u kojoj će se započeti s učenjem govora zadarskih Arbanasa. Organizatori pozivaju sve upisane, kao i ostale zainteresirane na učenje ovog specifičnog govora. Škola učenja govora zadarskih Arbanasa trajat će ukupno četiri sata, a održavat će se svakog utorka tijekom svibnja u prostorijama Društva. I početak škole svojom će pjesmom uljepšati oktet Pieta.

Za četvrtak u 20 sati također u prostoru Društva najavljeno je predavanje prof. dr.sc. Vande Babić "Jon (naš) nadbiskup Vicko Zmajević". Tijekom predavanja će zadarski glumci izvesti scenski prikaz iz Zmajevićevih djela, a oktet Pieta će svojom pjesmom uveličati predavanje.

Za subotu 8. svibnja najavljen je dolazak hodočasnika Hrvata-katolika iz Barske nadbiskupije. Oni dolaze u povodu susreta Hrvatske katoličke mladeži, a svojom će nazočnošću uveličati i blagdan Gospe Loretske, koji se slavi 10. svibnja.

Za sam dan blagdana najavljena je svečana sveta misa i tradicionalna procesija kroz cijelu župu.

Osim brojnih manifestacija Društvo zadarskih Arbanasa 7. svibnja izdaje audio-zvučni CD o Milanu Vladoviću, uglednom članu Društva zadarskih Arbanasa.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno