Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Liga Zadar – Šibenik umjesto Četvrte

26.04.2011. 22:00
Liga Zadar – Šibenik umjesto  Četvrte


Četvrta hrvatska  nogometna liga u ovakvom  sustavu natjecanja igra se posljednju godinu. Naime, HNS  nedavno je (ponovno) reorganizirao ligaški sustav natjecanja, kojim je predviđeno ukidanje Četvrte lige. Iako je ova  liga bila kvalitetna premosnica  između Treće HNL i županijskih liga promjena će očito biti  i to već sljedeće sezone, s time  da je HNS županijskim savezima dao mogućnost organizacije sličnih liga.
– Klubovi podržavaju inicijativu da na razini Zadarskog i  Šibensko-kninskog saveza  imamo zajedničku ligu, moguće u ovakvom obliku u kojem se sada igra Četvrta HNL –  jug, podskupina A i koji  odlično funkcionira. Predstoje  nam razgovori kako sve to organizirati na zadovoljstvo klubova i ljubitelja nogometa –  kaže Milivoj Dujela, sadašnji  povjerenik Četvrte lige u kojoj  nastupaju klubovi iz Zadarske i  Šibensko-kninske županije.
O mogućim ligaškim promjenama za sljedeću sezonu Dujela kaže:
– Bila bi manja kotizacija za  klubove koji bi tako dobili  znatnu financijsku olakšicu.  Prvak te lige bi igrao kvalifikacije za ulazak u Treću ligu s  pobjednicima splitske i dubrovačke skupine. Osim toga, ne bi  bili toliko strogi kriteriji za licenciranje klubova. Vjerujemo  da bi se tako proširio broj zainteresiranih klubova, posebno  onih sa šibenskog područja jer  su klubovi iz Zadarske županije u tom dijelu već napravili  znatan iskorak. Posljednji pozitivan primjer je Zlatna luka.