Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pupovac: Vlada balansirana, mediji histerični

26.04.2011. 22:00
Pupovac: Vlada  balansirana, mediji  histerični


Čelni ljudi  SDSS-a, HDZ-ovog koalicijskog partnera, deset dana su  odbijali hrvatske medije koji su  od njih pokušali dobiti komentar haške presude Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Onda  je potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac dao kraći intervjuu za jučerašnji broj beogradskih Večernjih novosti u  kojem se, međutim, nije izravno izjasnio o ključnoj temi svih  rasprava nakon presude, takozvanom udruženom  zločinačkom pothvatu čije postojanje negira najveći dio hrvatske javnosti. Odgovor na pitanje zašto su SDSS-ovci izbjegavali govoriti za hrvatske  medije možda leži u Pupovčevoj konstataciju iz intervjuu da su ti mediji stvorili “gotovo histeričnu atmosferu”.  “Mediji nisu ostavili prostor ni  za žrtve ni za zločine niti za  drukčije mišljenje. Stvaraju raspoloženje među ljudima koje je  suprotno hrvatskim obvezama i  prema Haškom sudu i prema  EU”, izjavio je Pupovac.
Ali, unatoč tome smatra da  nema razloga za zabrinutost  kad je u pitanju sigurnost hrvatskih Srba jer se medijska  histerija “zasad nije u većoj  mjeri prenijela na građane”. I  dok je vrlo kritičan prema medijima, potpredsjednik SDSS-a  zadovoljan je ponašanjem hrvatskih vlasti.
“Reakcije Vlade bile su suzdržane i balansirane”, ocjenio  je Pupovac koji je za i predsjednika Srbije Borisa tadića  pohvalio za umjerenost jer je  “jasno poručio da nema mjesta  ničijem likovanju, ali i da je  nedopustiv bilo kakav ravanšizam kojim bi bila  ugroženost Srba u Hrvatskoj”.  Pupovac ističe i da nije realno  očekivati od službenog Zagreba da prestane obilježavati  Oluju kao državni praznik. “Zasad je dovoljno da reakcije ostanu odmjerene”, kazao je Pupovac Večernjim novostima.