Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Što skuplje prodati kožu

26.04.2011. 22:00
Što skuplje prodati kožu


Bilo bi krivo kazati da očekujemo nešto kada smo svjesni da su nam šanse male ili gotovo nikakve da uspijemo iznenaditi. S valutom što skupljeg prodavanja kože pokušat ćemo napraviti što bolji posao – kazao je Ružić


Nakon Cibone  košarkašima Borik-Puntamike slijedi novo iznimno teško  gostovanje kod lidera Cedevite. Što se može napraviti u  dvorani u Sutinskim vrelima  pokušao je raščlaniti najiskusniji Puntamičanin, Jure  Ružić. Poraz je više nego realan, a pitanje je može li se  pružiti otpor kao što je bilo u  2. kolu u Jazinama. Tada su  Cedevitaši doslovno iščupali  dva boda iz vrućih Jazina, a da  je kapetan Jurjević bio priseban u posljednjim sekundama moglo je završiti kobno  po momčad Aleksandra Petrovića.
– Ta prva utakmica ne može  biti mjerilo za ovu, jer  je razlika između njih i  nas neopisiva. Cedevita je najbolja naša  momčad, a k tome su i  u najboljoj formi. Bilo bi krivo  kazati da očekujemo nešto  kada smo svjesni da su nam  šanse male ili gotovo nikakve  da uspijemo iznenaditi. S valutom što skupljeg prodavanja  kože pokušat ćemo napraviti  što bolji posao.
U Cedeviti je teško  pronaći slabu kariku.  Tko god da im se nađe  na parketu iznimno je  opasan.
– Oni su skup iznimno kvalitetnih pojedinaca, a posebno  se ističu dva Amerikanca Draper i Wright. Oni nose njihovu  igru kroz cijelu sezonu te mogu sami praktički pobijediti  protivnika. Njih dvojica plus  Žižić i Edwards pod košem  čine osovinu Cedevite. Često  igraju “pick and roll” akcije i  to im izvanredno ide. Tako da  je jasno kako će i protiv nas  pokušati što prije i bezbolnije  doći do prednosti koja im  garantira mirnu završnicu.
Ova prethodna protiv Cibone i ova današnja protiv  Cedevite označene su kod vas  kao manje bitne utakmice u  odnosu na onu u subotu kada  vam u Jazine stiže Split.
– Istina da su nam ove  utakmice protiv NLB ligaša  manje bitne naspram ovih u  kojima imamo objektivnu  šansu da uzmemo bodove. Tako su nam Split, Alkar i Zabok utakmice u kojima  možemo nešto napraviti po  pitanju rezultata. Zasad smo  skupili tri pobjede, možemo  još koju ako nam se poslože  neke stvari. Međutim, to ne  znači da ćemo kalkulantski  ući u ovaj današnji sraz protiv  Cedevite iako bi možda bilo  pametnije da ju odradimo u  revijalnom tonu. Jednostavno  ne znamo kalkulirati nego u  svakoj utakmici idemo maksimalno, pa ćemo tako i u  Sutinskim vrelima – za kraj je  kazao Ružić.
 


Smiješni Cibosi




Dotakli smo se malo i prošle utakmice protiv Cibone koja je  potrajala duže od očekivanog. Penal završnica u kojoj su Cibosi  napadali 23 razlike, a Puntamičani je pokušali obraniti po Juri Ružiću  je ispala pomalo smiješna.
– Nismo bili toliko loši koliko konačni rezultat sugerira. Još početkom  četvrte četvrtine stajali smo na 10 minusa, no kada smo ostali bez  četvorice igrača iz startne petorke zbog pet osobnih onda se nije moglo  zaustaviti nadiranje Cibosa. U tim završnim minutama bilo je jako  mnogo bacanja, a Cibosi su se trudili svim snagama doći do tih 24  razlike. Mi smo im pokušavali odmoći u tome iako smo bili svjesni da  ta razlika neće ništa bitno promijeniti. Bogdanović je uspio staviti tricu  za 24 plusa na kraju, a nevjerojatno kakvo je to veselje izazvalo kod  Ciboninih igrača. Bilo je to jako čudno i smiješno za vidjeti.