Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

“Zadarska riva” osvojila publiku

26.04.2011. 22:00
“Zadarska riva”  osvojila publiku


Ponosni na njihov rad želimo projekt “Zadarska riva”, naravno, s aspekta matematičara, prezentirati zadarskoj javnosti i to 3. svibnja u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar. Naši mladi ponosni su na svoj grad i u njemu traže inspiraciju za sve, pa i za matematiku, najavila je Maja Cindrić


Na ovogodišnjem  Festivalu matematike koji je  održan u Puli sudjelovali su i  učenici zadarskih osnovnih  škola i to u organizaciji Matematičkog društva Zadar. Kako pojašnjava Maja Cindrić,  predsjednica Društva, sudjelovalo je ukupno dvanaest zadarskih učenika podijeljenih u  tri ekipe, a u konkurenciji od  čak 80 ekipa.
– Jedna od skupina je osvojila  deveto, druga dvanaesto i treća  35. mjesto. Kako je konkurencija bila uistinu jaka, a jedna  naša ekipa je jedina na natjecanje prijavila učenike četvrtih razreda, kao predstavnike  najmlađih natjecatelja, smatramo to uistinu velikim uspjehom, kazala je Cindrić, naglasivši da su osim ekipnog natjecanja, zadarski mali matematičari sudjelovali i u natjecanju  matematičkih projekata.
U ovoj se kategoriji, naime,  predstavila ekipa od petero  učenika i to s projektom “Zadarska riva” zahvaljujući kojem  su osvojili prvo mjesto publike i  dobili sve pohvale organizatora.
U ekipnom natjecanju sudjelovali su sljedeći učenici:  Marta Knežević, učenica 4. razreda OŠ Bartula Kašića, Roko  Mamut, učenik 4. razreda OŠ  Bartula Kašića, Jessica Atlić  McColgan, učenica 5. razreda  Privatne osnovne škole, Lovre  Kardum učenik, 5. razreda OŠ  Smiljevac, Petra Gregov, učenica 6. razreda OŠ Bartula  Kašića, Josip Klanac, učenik 6.  razreda OŠ Zadarski otoci,  Karlo Basioli, učenik 6. razreda  OŠ Šimuna Kozičića Benje, Josip Ante Cindrić, učenik 6. razreda OŠ Stjepana Radića, Loreta Paleka, učenica 7. razreda  OŠ Bartula Kašića, Niko Mamut, učenik 7. razreda OŠ Bartula Kašića, Šime Erslan,  učenik 7. razreda OŠ Šimuna  Kozičića Benje i Toni Crispiatico, učenik 8. razreda OŠ Bartula Kašića.
Među spomenutim učenicima u natjecanju matematičkih  projekata sudjelovali su Petra  Gregov, Josip Klanac, Loreta  Paleka, Niko Mamut i Toni  Crispiatico.
Učenike su pripremale i vodile nastavnice Monika Peša,  profesorica matematike i  učiteljica Elza Baričić Nadarević, koje su i voditeljice matematičkih radionica i čiji su  polaznici također među navedenim sudionicima.
– Ponosni na njihov rad želimo projekt ‘Zadarska riva’, naravno, s aspekta matematičara,  prezentirati zadarskoj javnosti i  to 3. svibnja u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske  knjižnice Zadar. Zato pozivamo sve da nam se pridruže i  pogledaju kako naši mladi ponosni na svoj grad u njemu  traže inspiraciju za sve, pa i za  matematiku, najavila je Cindrić.