Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kreativna radionica o prenamjeni otpada

26.04.2012. 22:00
Kreativna radionica o prenamjeni otpada


U sklopu projekta “Zelena čistka – Jedan dan za čisti okoliš u Zadru” jučer je tijekom poslijepodneva i predvečerja na trgu Sirac u Varoši održana kreativna radionica o prenamjeni otpada, a nakon radionice Atana Grbić i Ines Urošević održale su predavanje na temu “Selektivno odlaganje otpada i ‘zero waste’”. Iza organizacije ovih edukativnih događaja stoji udruga Eko Zadar.
– U sklopu ove radionice nastojat ćemo zainteresiranim građanima pokazati brojne mogućnosti prenamjene najrazličitijih predmeta koji bi inače završili kao otpad. Tako će, primjerice, stara automobilska guma ili stari lonac uz malo truda postati posude za cvijeće i ukrasno bilje. Potom ćemo Atana Grbić i ja održati predavanje o potrebi selektivnog razdvajanja otpada te o tzv. zero waste politici prema kojoj bi se cijelo društvo trebalo promijeniti, počevši od velikih proizvođača i ne stvarati otpad, kazala nam je jučer uoči ove akcije Ines Urošević.
U subotu u sklopu “Zelene čistke” slijedi akcija čišćenja park-šume Musapstan, a predviđena je i mogućnost provođenja akcije čišćenja drugih divljih odlagališta u Zadarskoj županiji. Iz udruge Eko Zadar pozivaju zainteresirane građane da se priključe ovoj akciji.