Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Neizbrisiv trag u Udruzi

26.04.2012. 22:00
Neizbrisiv trag u Udruzi


Članovi su ga jednostavno obožavali. Bio im je i otac, i brat, i prijatelj i psiholog. Mnogima je pomagao i u njihovim privatnim problemima. Osim toga bio je i osoba koja je nosila 80 posto tereta Udruge, rekla je Gordana Čizmin


Dugogodišnji predsjednik Udruge slijepih Zadarske županije Marinko Vidaić umro je u srijedu od posljedica moždanog udara.
Vidaić je rođen 26. rujna 1948. godine u Crnom. Osnovnu i srednju školu završio je u Centru “Vinko Bek” u Zagrebu, ustanovi koja se bavi obrazovanjem i rehabilitacijom slijepih. Stekavši zvanje administrativnog tehničara 1970. godine zaposlio se u Vinilplastici gdje je kao telefonist radio do 1998. godine kada je zbog loše financijske situacije u firmi poslan u prijevremenu mirovinu.
Tjelesni hendikep nije ga spriječio da se aktivno bavi sportom. Kao strastveni igrač goalballa tri je puta nastupio na paraolimpijadi – u Torontu, Arcamu u Nizozemskoj i u New Yorku. S ove zadnje vratio se s brončanom medaljom.
Također je sudjelovao i na Svjetskom prvenstvu u goalballu u Indianapolisu.
No, osim u svojoj obitelji, kojoj će zasigurno i najviše nedostajati, Vidaić je neizbrisiv trag ostavio u Udruzi slijepih Zadarske županije, kojom je predsjedao od 1994. do 2000. te od 2002. do siječnja 2012. kada ga je bolest natjerala da odstupi s dužnosti.
– U Udruzi ga nema već gotovo tri mjeseca i to se itekako osjeća. Članovi su ga jednostavno obožavali. Bio im je i otac, i brat, i prijatelj i psiholog. Mnogima je pomagao i u njihovim privatnim problemima. Osim toga bio je i osoba koja je nosila 80 posto tereta Udruge. Njegov nas je odlazak sve veoma pogodio, rekla je Gordana Čizmin, službenica u Udruzi slijepih.