Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zadrani ne zaboravljaju Vukovar

26.04.2012. 22:00
Zadrani ne zaboravljaju Vukovar


Prvi put se organizira uskrsna, proljetna humanitarna akcija “Vukovaru za dar”. Prikupljale su se prehrambene i higijenske potrepštine za Vukovarce, kaže Marko Marin


Humanitarni konvoj danas kreće prema Vukovaru. Finale je to velike proljetne humanitarne akcije “Vukovaru za dar”, koju organizira Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar. Suorganizatori ove akcije, koja se održava pod pokroviteljstvom Zadarske županije i Grada Zadra, su agencija Ross Media Consulting (RMC) i Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje.
Prikupljanje prehrambenih i higijenskih potrepština, ulja, brašna, šećera, riže, tjestenine, marmelade, deterdženata, šampona i kupki, u 59 osnovnih i srednjih škola u županiji trajalo je od 23. do 26. travnja. Prikupljeni paketi jučer su dostavljeni u sabirni centar u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje, odakle će danas krenuti šleperom prema Vukovaru, za tamošnji Caritas. U subotu, za konvojem u Vukovar kreće i pun autobus Zadrana.
Marko Marin, ravnatelj Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, pojašnjava da je riječ o proljetnoj inačici uspješne adventske akcije “Vukovaru za dar”.
– Prvi put se organizira uskrsna, proljetna humanitarna akcija “Vukovaru za dar”. Prikupljale su se prehrambene i higijenske potrepštine za Vukovarce, a u humanitarnu akciju uključilo se puno osnovnih i srednjih škola u Zadarskoj županiji, kaže Marko Marin, dodajući da je riječ o prvoj ovakvoj akciji, još nije sigurno hoće li postati tradicionalna, iako je to želja svih uključenih u ovaj projekt.