Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Solidarnost spojila učenike i profesore

Autor: Ivana Jurišić

26.04.2013. 22:00
Solidarnost spojila učenike i profesore

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Učenici i profesori Gimnazije Franje Petrića sedmu godinu zaredom organizirali su veliki humanitarni koncert. Koncert je održan u HNK Zadar, a sav prihod od prodaje karata namijenjen je za pomoć maturantici njihove gimnazije koju uskoro očekuje teška operacija.
Akciji su se rado i u velikom broju odazvali bivši i sadašnji učenici, kao i profesori škole.
– Ove godine imamo 58 izvođača. Neki od njih, poput Nele Šarić, Tihane Maričić, Barbare Kajin i sastava Imaginarium (Ive Martinović, Luka Popović, Šime Gverić, Domagoj Veršić i Luka Šindija) sudjeluju od početka, čak i sada nakon što su već odavno napustili klupe naše Gimnazije, rekla nam je ravnateljica Blanka Pedišić.
Nakon što se dvorana HNK popunila do posljednjeg mjesta, učenike, profesore i njihove goste pozdravili su Barbara Kolar i Duško Ćurlić. Nažalost ne i stasom, već samo glasom, ali i to je bilo dovoljno za glasan pljesak publike.
Koncert je otvorio Josip Jelača pjesmom »Mornar bez sriće« uz klavirsku pratnju Elia Babačića. Slijedili su »Piece of my Heart« u izvedbi Lucije Ivković, »Valerie« koju je ispjevala Adela Kolega…
Kao posebni gosti na koncertu su nastupili Kodex bend iz Medicinske škole Ante Kuzmanića, klapa Porat Srednjoškolskog đačkog doma Zadar i kvartet JELF Glazbene škole Blagoje Bersa. Najveći pljesak publike je zaslužila bivša učenica škole Nela Šarić koja se na pozornicu penjala dva puta. Simpatična Nela uvijek se rado odaziva pozivu za sudjelovanje na koncertu bivše škole, bez obzira na činjenicu što je svojim pjevanjem već odavno osvojila cijeli svijet.
Program su vodili Andrija Vanjak i Iva Rončević, a ukupno je izvedeno 17 glazbenih i jedna plesna točka (Over and Over). Koncert je završio pjesmom »Sad kada došla si« u izvedbi profesora i učenika Gimnazije Franje Petrića.