Arheološki muzej Zadar traži ravnatelja ili ravnateljicu?

Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN

Upravno vijeće Arheološkog muzeja Zadar raspisalo je Natječaj za ravnatelja/ravnateljicu ove ustanove. Naime, muzejom posljednjih nekoliko mjeseci upravlja dr. sc. Jakov Vučić, kao vršitelj dužnosti ravnatelja. Budući da se uskoro navršava godinu dana otkako je on na toj funkciji vrijeme je da se izabere novi ravnatelj.

Podsjetimo, prije godinu dana bio je raspisan natječaj za ravnatelja Arheološkog muzeja na koji se jedini javio dr. sc. Smiljan Gluščević. Iako ispunjava sve uvjete, te je čak i priložio okvirni plana rada, a što nije bilo traženo, Gluščeviću je priopćeno kako neće dobiti drugi mandat, a uskoro je za v. d. ravnatelja postavljen Jakov Vučić.

Za ravnatelja/ravnateljicu može biti imenovana osoba koja ispunjava uvjete propisane Zakonom o muzejima, što znači da ima završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij i najmanje pet godina rada u muzejskoj struci, kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju ("Narodne novine", br. 123/03, 198/03, 105/04, 174/04 i 46/07) te je istaknuti i priznati stručnjak na području kulture s najmanje deset godina rada u kulturi.

Ravnatelj/ravnateljica se imenuje na četiri godine, a ista osoba može biti ponovno imenovana za ravnatelja/ravnateljicu. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno