Mislima iz prošlih vremena do naprednog uma 21. stoljeća

Slika korisnika admin
Autor: 
Linda Mijić, voditeljica radionice

U sklopu Festivala znanosti u Ogranku Bili brig Gradske knjižnice Zadar priređena je radionica iz antičke kulture pod naslovom "Zašto zima spava, a proljeće pleše?". Radionica je održana u suradnji Ogranka, Odjela za klasičnu filologiju, Centra za poduku Tempero i Osnovne škole Zadarski otoci.

Voditeljice su bile dr. sc. Linda Mijić i prof. Ana Fundak, a radionica je imala cilj približiti učenicima antički svjetonazor te poimanje vremena i izmjenu godišnjih doba kroz mitološke priče o Demetri i Perzefoni. Nakon izlaganja i rasprave učenici su mješovitim tehnikama izradili prikaz godišnjih doba u obliku grčkog hrama. Linda Mijić je objasnila otkud ona i studenti filologije na radionici u knjižnici. Naime, Odjel za filologiju ove godine slavi 60 godina od osnutka.

- Ovakvim tipom radionice djeci mlađe dobi otvaramo pogled u jedan daleki svijet koji je zapravo dio ovog našeg svijeta u kojem živimo. Upoznajemo ih s mislima prošlih vremena kako bi djeca razvila napredni um 21. stoljeća. Ovakvim tipom radionice u Gradskoj knjižnici potičemo na povezivanje, promišljanje, akciju te promicanje zdrave sumnjičavosti, otvorenosti i tolerancije, kazala nam je Antonijela Nekić iz Ogranka Bili brig Gradske knjižnice Zadar napominjući kako se u knjižnici rado uključuju u obilježavanje Festivala znanosti. Tako će se pored ove radionice u Ogranku Bili brig održati još jedna radionica pod naslovom "Tajanstvena veza kemije i vremena".

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)