Beskućnici uskoro kreću u proljetnu sadnju na Bokanjcu

Slika korisnika valentinam
Novim poljoprivrednim vještinama do novih prilika
Na ovaj natječaj pristiglo je 608 prijava, odnosno projekata, od kojih je za financiranje odabrano njih 38. Među njima je i ovaj naš projekt, ujedno jedini iz Zadra, kazao je Jurišić
Marin GOSPIĆ
Spremno su zasukali rukave

Na mjestu poljoprivrednog dobra koje obrađuju štićenici Caritasovog prenoćišta predstavljena je provedba novog projekta pod nazivom „Novim poljoprivrednim vještinama do novih prilika“. Riječ je o projektu kojeg provodi Zadarska nadbiskupija, a financira zaklada Adris.

Zaklada Adris je u travnju prošle godine objavila natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava u pet kategorija: znanje, otkrića, stvaralaštvo, ekologija, baština i dobrota. Caritas je prijavio ovaj projekt u posljednju kategoriju – dobrota, kazao je na konferenciji za medije don Ivica Jurišić, ravnatelj zadarskog Caritasa.

- Prema izvješću i rezultatima natječaja za dodjelu sredstava zaklade Adris 2017. godine, na ovaj natječaj pristiglo je 608 prijava, odnosno projekata, od kojih je za financiranje odabrano njih 38. Među njima je i ovaj naš projekt, ujedno jedini iz Zadra, kazao je Jurišić.

30. listopada prošle godine, Caritas i Zaklada sklopili su ugovor o namjenskog donaciji kojom je za provedbu projektu „Novim poljoprivrednim vještinama do novih prilika“ odobreno 37 tisuća kuna. Ukupna vrijednost cijelog projekta je 40 tisuća kuna, što znači da Caritas svojim sredstvima financira projekt s 3 tisuće kuna, odnosno 7,5%.

Cilj projekta je razviti nove vještine beskućnika za bavljenje poljoprivredom, pojasnio je Jurišić.

- U tu svrhu ponajprije smo pristupili nabavi potrebne poljoprivredne mehanizacije, točnije motokultivatora i dodatne opreme za isti, te poljoprivrednih sadnica koje će naši beskućnici posaditi na poljoprivrednom dobru na Bokanjcu, kazao je.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)