Na zadarskoj pijaci napravili razmještaj, u ponedjeljak stižu novi štandovi

Slika korisnika valentinam
Neuobičajene aktivnosti na tržnici
Joško Mikin, iz Tržnica Zadar rekao je i kako planiraju urediti i centralnu šetnicu kroz pijacu kako bi prostor bio više funkcionalan
Arif SITNICA
Novi razmještaj zbunio je kupce

Tko je u četvrtak otišao na veliku pijacu ostao je zbunjen jer nisu mogli naći stalne prodavačice na uobičajenim mjestima. Naime, velik broj štandova na donjem platou pijace bio je razmaknut te premješten na drugo mjesto, a po samoj sredini otvorio se velik prazan prostor, što je zbunilo veliki broj kupaca, ali i samih prodavačica, koje su navikle godinama biti na svojem mjestu na pijaci.

Razgovarali smo s nekoliko prodavačica koje su nam rekle kako nisu sigurne što se događa, već samo mogu nagađati.

 - Rekli su da će nam napraviti šetnicu po sredini pijace, rekla je jedna.

 - Bolje bi bilo da su promijenili stare tende i zamijenili derutne štandove, dodala je druga. Pomalo strepe što će se dogoditi te hoće li uprava tržnice možda maknuti neke štandove. U upravi smo provjerili o čemu se radi te su nam rekli kako prodavačice nemaju razloga za strah.

- Trenutno čistimo prostor, radimo novi razmještaj radi bolje funkcionalnosti te pripremamo prostor za dolazak nova 24 štanda koji će zamijeniti one u najgorem stanju, a koji bi trebali doći kroz ovaj vikend, rekao nam je Joško Mikin, iz Tržnica Zadar. Dodao je kako planiraju urediti i centralnu šetnicu kroz pijacu kako bi prostor bio više funkcionalan.

 - Važno je napomenuti kako nitko od prodavača neće izgubiti svoje mjesto. Na donjem platou je 98 štandova od kojih ćemo zamijeniti one u najlošijem stanju, a ostale ćemo pobojati te popraviti ono što je pohabano. Svi radovi trebali bi biti gotovi do 1. lipnja, rekao nam je Mikin istaknuvši kako bi novi štandovi trebali biti u funkciji već od ponedjeljka.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)