Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

HT PREMIJER LIGA “Lešani” Zadar ne želi vratiti seriju ‘pod peku’

27.04.2019. 11:51
HT PREMIJER LIGA “Lešani” Zadar  ne želi vratiti  seriju ‘pod  peku’


Mini pobjednički niz košarkaša Zadra nastavljen je i u prvoj  utakmici četvrtfinala doigravanja HT Premijer lige na Višnjiku protiv  Šibenika. Vodstvo 1-0 ostvareno tek dva dana nakon naporne utakmice  u Skopju i to bez dvojice ponajboljih igrača, Luke Žorića i Vladimira  Dašića donijelo je nastavak radosnijih dana koji se žive na Višnjiku. Nakon zaključivanja osnovnog dijela slavljem na Baldekinu i izborene 'jedinice' pred doigravanje, igrači Ante Nazora su nastavili s uspjesima prvenstveno onim u Skopju gdje su seriju s MZT-om doveli do majstorice,  a onda i kontra Šibenčana koji su posebno zbog zgusnutog rasporeda  Zadra i njegove preokupacije oko borbe za ostanak u ABA ligi iz prikrajka  vrebali svoju priliku za eventualnim 'breakom'. I nisu bili toliko daleko,  iako se može kazati da su izmoreni i igrački hendikepirani Nazorovi  igrači držali kontrolu rezultata praktički svih 40 minuta.


Zamke i kontrola utakmice
– Utakmica je imala neke svoje zamke. Očekivao sam veću čvrstinu u  obrambenom i trkačkom dijelu, ali bili smo malo "lešani". Tek je kontrola utakmice od početka do kraja ono što me zadovoljava, mada ovo mora  biti puno bolje – konstatirao je Nazor nakon pobjede s kojom su došli na  korak od vjerojatnih mnogih svibanjskih susreta s Cedevitom u polufinalnoj seriji. Za to im treba još jedna pobjeda, bilo na Baldekinu u nedjelju ili u eventualnoj majstorici dva dana nakon MZT-ovog gostovanja  na Višnjiku. Stoga je potez da već u prvoj utakmici ispremiješa svoje karte i ukaže veću minutažu igračima koji su manje participirali kroz sezonu za Nazora bio neophodan i pokazao se racionalnim pogotovo jer je  ispunjena misija s pobjedom koja je donijela vodstvo u seriji na dvije dobijene utakmice.
– Neke igrače smo odmorili te smo dali priliku ostalim momcima koji  su manje participirali u igri da dobiju na samopouzdanju što će nam biti  od presudne važnosti za nadolazeći ciklus. Igra se svaka dva dana i teško  je pratiti ovaj ritam, pa mi je svaki igrač jednako vrijedan. To je ujedno i  najbolja strana ove pobjede. Čestitam svojim momcima, kao i kolegama  iz Šibenika na dobroj partiji te se nadam da će gledatelji i u nedjelju imati što vidjeti na Baldekinu – objasnio je svoju strategiju Nazor koja je bila  i logički potez s obzirom da su mu potrebite sve raspoložive snage kako  bi se konačno s uspjehom privela ta agonija oko ostanka u abaligaškom  društvu. Popravni ispit u Skopju je položen, i još ga treba potvrditi u utorak u majstorici. Stoga mini godišnji odmor za Žorića i Dašića jest bio  malo kockarski, ali na kraju se pokazalo i svrsishodnim rješenjem. Reklo  bi se da je Nazor ubio dvije muhe jednim udarcem, odmorivši svoje najvažnije poluge te razigrao tzv. rezerviste.


Kockanje bez Dašića i Žorića
– Dašić je imao distorziju zgloba, ali mogao je igrati. No, mislim da bi  to bila prevelika kocka. I Žorić je istegnuo mišić, no i to bi bila prevelika  kocka s moje strane. Kad smo već kod kocke, utakmica je možda u nekim  dijelovima izgledala kao da će ući u fazu hazarda, ali imali smo kontrolu  od početka do kraja – objasnio je Nazor svoja kadrovska rješenja koja su  dovela na kraju do toga da Kristijan Krajina bude uz Domagoja Vukovića  'match winner' prve utakmice doigravanja participirajući s 16 ubačaja, 5  skokova te po dvije asistencije i ukradene lopte.
– Dobro smo postavili igru. Od početka smo dijelili loptu te smo ih  nadskakali i zatvorili skok što potvrđuje i podatak da su imali samo tri  napadačka skoka. Što se tiče moje igre nije bilo problema kad su me suigrači hranili loptama u reketu i ja sam samo trebao pospremati ono što  su mi pripremili. Najvažnije je što smo nastavili pobjeđivati. Imamo tri  trijumfa u nizu i idemo dalje. Trebamo slaviti u Šibeniku u nedjelju i  održati ovaj pobjednički niz što je dulje moguće  – zaključio je Krajina.




Jurić: Vratili smo Zadar u igru s  našim glupostima
Trener GKK Šibenik, Miro Jurić, unatoč jakom otporu njegovog sastava na Višnjiku nije bio zadovoljan nakon poraza. Favoriziranosti Zadra unatoč zamjerio je svojim  igračima mnoge greške koje po njemu nisu u rangu seniorske košarke.
– Kvaliteta je na strani Zadra. Kao što sam rekao svojim igračima u svlačionici, da  nam je itko rekao da igramo protiv Zadra na Višnjiku mislim da bismo svi prije početka utakmice prihvatili devet razlike. No, sada, nakon završetka susreta, i nisam baš  zadovoljan. Bez obzira na 'roster' i snagu Zadra i bez obzira na naš 'roster' i snagu nisam zadovoljan jer smo izgubili 18 lopti, a to se u Zadru ne smije dogoditi. Nisam  zadovoljan jer smo mi vratili Zadra u igru našim glupostima – kazao je na prvu Jurić  te spremno odgovorio na pitanje misli li da mogu uzvratiti na isti način Zadru sutra  na Baldekinu.
– Zašto ne? Mi smo rasterećeni i igramo bez pritiska. Zato me i smetaju ovakve  greške koje se ne smiju događati ni kadetima. Neovisno o tome gdje se igra, moji  igrači to ne smiju raditi. Zadar je iskusna momčad koja to kažnjava. Mi jesmo mladi,  ali ovakve se stvari ne događaju ni mlađim kadetima. Nadam se da ćemo određene  greške uspjeti ispraviti do nedjelje, a hoće li to biti dovoljno za svladali Zadar. Vidjet  ćemo – kazao je trener Šibenika.