Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Prvi put hod za život

27.04.2019. 11:20
Prvi put hod za život


Jučer je na Narodnom trgu najavljen 4. Nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku, a koji će se ove godine, pod geslom Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu, održati u pet hrvatskih gradova, među kojima prvi put i u Zadru.
Za zaštitu svakog ljudskog života u Osijeku i Rijeci hodat će se u subotu, 18. svibnja 2019., a u Zadru, Zagrebu i Splitu u subotu, 25. svibnja 2019.
Tvrtko Krpina, koordinator Hoda za život u Zadru, kazao je kako je Hod za život miroljubivi hod građana kojim će se dostojanstveno u ozračju radosti, pjesme i veselja iznijeti stav da je ljudski život najveća vrijednost!
– Želimo pružiti podršku svakom ljudskom biću, i rođenom i nerođenom, a osobito ženama, trudnicama, majkama, očevima i obiteljima, kazao je Krpina.
Mirjana Peša i Roko Surić, članovi organizacijskog odbora Hoda za život kazali su kako Hodom za život kao građani u demokratskom društvu žele izraziti svoju želju za zaštitom svakog ljudskog života, a posebno života najugroženije manjine u Hrvatskoj, a to su nerođena djeca.
– Želimo pružiti podršku svakoj ženi jer su se mnoge izjasnile da su učinile pobačaj pod pritiskom okoline, a mnoge žene niti ne znaju znanstvene činjenice o djetetu kojeg nose, kao npr. da 18. dan od začeća već kuca srce djeteta, kazala je Marijana Peša.
Roko Surić najavio je kako će se Hod za život u Zadru održati u subotu, 25. svibnja.
– Okupljanje će započeti u 10 sati na Branimiru pored mosta, nakon čega će se hodati preko mosta, do Narodnog trga, preko Kalelarge do Foruma gdje će se održati prigodni program koji će trajati do 13 sati. Nadamo se da velikom odazivu Zadrana te da će pokazati da su ZA život!, kazao je Surić.