Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

ŠTRAJK U PRAVOSUĐU

Sindikat državnih i lokalnih službenika: Sutra možemo krenuti raditi ako tako odluči Vlada

Autor: Hina

23.07.2023. 20:26
Sindikat državnih i lokalnih službenika: Sutra možemo krenuti raditi ako tako odluči Vlada

Foto: Robert Anic/PIXSELL



Iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) poručili su u nedjelju da su već od sutra spremni na rad ako dobiju dodatak kojim bi se izjednačili sa svim drugim službama te prijedloge koeficijenta kojima će Vlada ispuniti obećanje o neto plaći od 1000 eura s 1. siječnjem. Iz sindikata vjeruju da na svim razinama u Vladi sada imaju sve potrebne informacije te da je sada jasno u kakvom su zaostatku prema drugima godinama bili službenici u pravosuđu.


“Ako žele ostvariti ono što javno obećavaju već neko vrijeme – a to je prosječna neto plaća za prosječnog službenika od 1.000 eura neto – znaju što im je činiti, sve argumente i modele imaju”, poručili su Vladi. IZ SDLSN-a očekuju, naglasili su, dodatak “kojim bi se izjednačili sa svim drugim službama u ovih šest mjeseci, iako drugi dodatke imaju godinama, te prijedloge koeficijenta s 1. siječnjem kojima će Vlada ostvariti svoja obećanja”, a oni “doći do tražene neto plaće”.


Iznimno im drago da je Vlada, uvažavajući njihove argumente, “shvatila da postoji još zapostavljenih državnih službenika i to ne mali broj”. “Podsjećamo, mi smo bili četvrti najlošije plaćeni od 24 kategorije službenika. Ovaj štrajk je omogućio da Vlada uvidi i zaostajanje drugih u sustavu te vjerujemo da će ova dugogodišnja nepravda biti ispravljena svima, ne samo službenicima i namještenicima u sudovima i državnom odvjetništvu, koji su sada u štrajku”, naglašavaju. Rješenje je sada na Vladi, poručuje SDLSN – sve argumente i modele imaju – ako žele ispuniti obećanje o 1.000 eura neto plaće s 1. siječnjem, znaju što moraju napraviti. “Sutra možemo krenuti raditi – ako tako odluči Vlada”, poručuju.


Foto: Robert Anic/PIXSELL