Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U 22. kolu Druge lige Zadar danas (17 sati) dočekuje Varaždin

27.04.2019. 11:09
U 22. kolu Druge lige Zadar  danas (17 sati) dočekuje Varaždin


Dvoboj nogometaša Zadra i Varaždina je to po tradiciji s  okusom Prve lige, premda su Varaždinci u ovom trenutku puno bliži tom  dosegu od Zadrana. Momčad iz Baroknog grada trenutačno je druga na  ljestvici s 41 bodom, samo jednim manje od vodećeg Šibenika i taj će  dvojac po svemu sudeći do kraja voditi "mrtvu trku" za prvaka. S druge  strane i Zadranima, koji se sa 25 bodova nalaze na osmom mjestu, utakmica je od velikog značaja, jer bi eventualnom pobjedom napravili još  jedan značajan odmak od začelja i uplovili u mirnije vode sredine ljestvice.
– Očekuje nas velika utakmica protiv odličnog protivnika pred, vjerujem, odlično ispunjenim tribinama i svi jedva čekamo istrčati na travnjak. To su utakmice koje je gušt igrati i siguran sam da će  navijači moći  uživati u dobrom nogometu, a nadam se i u našoj pobjedi. Dat ćemo sve  od sebe da tako bude – kaže u najavi Ivan Tokić.
Stoper Zadra odigrao je odličnu utakmicu u prošlom kolu, kada je  Zadar osvojio bod na gostovanju kod Kustošije (0:0), a njega i suigrače  danas očekuje dvoboj s ponajboljim napadom lige. Varaždinci su dosad postigli 31 gol, a predvodi ih najbolji strijelac lige Leon Benko sa  16 golova.
– Taj bod u Zagrebu nam je bio vrlo važan i zbog pozicije na ljestvici i  zbog samopouzdanja nakon dva uzastopna gostujuća poraza. Što se Varaždina tiče, dobro smo upoznati s njihovim kvalitetama. Tu su iskusni  igrači poput Benka, Jerteca i dosta njih je na okupu već nekoliko godina.  Neće biti lako, ali mi na Stanovima nikome ne priznajemo da je favorit i  tako se trebamo postaviti od prve minute.
I prva međusobna utakmica ove sezone pokazala je da se Zadar itekako može suprotstaviti ovom protivniku. Susret u Varaždinu završio  je rezultatom 2:2, nakon što je Zadar na poluvremenu vodio 0:2 i u  nastavku propustio niz odličnih prilika za pobjedu.
– Išli smo tamo desetkovani, bez dosta igrača i pružili odličnu utakmicu. Šteta za te propuštene prilike, ali takve utakmice su pokazatelji da se  s pravim pristupom i maksimalnim angažmanom od prve minute  možemo suprotstaviti svakome. To je recept kako moramo pristupiti i  sutrašnjoj utakmici i vjerujem da uz podršku naših navijača možemo do  važna tri boda – za kraj će Tokić.


1/8 Kupa, 20. listopada 2014.
ZADAR 5
VARAŽDIN 1
ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 400. Sudac: Marko Matoc (Zaprešić). Pomoćnici: Ivica Modrić (Zagreb) i Davor Kožarec (Domaslovec). Strijelci: 1:0 Pešić (21'), 2:0 Terkeš (56'), 3:0 F. Čirjak (63'),  3:1 Roginić (73'), 4:1 Pešić (79'), 5:1 Ješe (90'). Žuti karton: L. Čirjak  (Zadar).
ZADAR: Matković, Paleka (od 68' L. Čirjak), Ikić, Buljat, Hrgović (od 82'  Viduka), Pušić, Ješe, F. Čirjak, Weitzer, Pešić, Terkeš (od 80' Surać). Trener: Miroslav Blažević.
VARAŽDIN: Galoši, Kučko, Režić (od 16' Nemanić), Kolarić, Moheb,  Sambolec, Tuđan, Ivanović (od 63' Cecelja), Novoselec, Čeko (od 59' Roginić), Marić. Trener: Ivica Solomun.
Premda su Zadrani i Varaždinci dugogodišnji prvoligaški rivali posljednju službenu utakmicu odigrali su u osmini finala Hrvatskog kupa  2014. Na klupi Zadra bio je Miroslav Blažević u sezoni koja je donijela  oproštaj "plavih" od Prve HNL.


Zadar slavi 74. rođendan
Nogometni klub Zadar jučer je, baš kao i Košarkaški, proslavio 74. rođendan. Štošta je klub sa Stanova proživio od 26. travnja 1945. do danas, a na klupskim stranicama tim je povodom objavljen zanimljiv i emotivan tekst:
* Klub grada Zadra, Zadrana, zadarske dice i svih onih kojima je Zadar u srcu
* Klub koji je već 74 godine nositelj kvalitete nogometa u zadarskoj županiji
* Klub koji je odgojio bezbroj izvrsnih sportaša i ljudi
* Klub velikih trenera i učitelja
* Klub sportskih entuzijasta koji su ga gradili i igrali iz ljubavi
* Klub četiri viceprvaka svijeta
* Klub Zlatne kopačke i Zlatne lopte
* Klub koji je ime Zadra pronio po čitavom svijetu
* Klub junaka Domovinskog rata
* Klub koji je na Stanove znao privući i preko 10 tisuća navijača
* Klub legendarne 1985. i tragične 2008.
* Klub teške i bremenite prošlosti, ali i neizmjerne emocije i ljubavi onih koji nikada od njega nisu odustali
* Klub novih ideja, projekata i budućih sportskih junaka
* Klub preko 450 aktivnih nogometaša
* Klub nad kojim bdije Dvanaesti anđeo
* Klub koji zaslužuje više i za kojega ćemo se boriti svim srcem i znanjem dokle god smo tu