Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Varaždinci podvili Repić

27.04.2019. 20:32
Varaždinci podvili Repić


ZADAR 3
VARAŽDIN 0
Stadion na Stanovima. Gledatelja: 500. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace). Pomoćnici: Slivar (Valpovo), Čužić (Velika Gorica). Strijelci: 1:0 Župan (3′ – 11 m), 2:0 Repić (70′), 3:0 Repić (77′). Žuti kartoni: Tokić, Kulaš, Jurić (Zadar); Perković, Zebić, Sambolec, Jertec, Stolnik, Senić (Varaždin). Crveni karton: Glavica (64′ – Varaždin).
ZADAR: Bender, Repić, Pranić, Muić, Tokić, Žderić, Župan (od 78′ Blažević), Jerbić, Begić (od 75′ Jurić), Knežević (od 66′ Llanos), Kulaš. Trener: Mislav Karoglan.
VARAŽDIN: Nevistić, Perković (od 35′ Sambolec), Zebić (od 60′ Kolarić), Jertec, Brlečić (od 74′ Težak), Glavica, Benko, Senić, Milićević, Stolnik. Fućak. Trener: Branko Karačić.
Sjajna izvedba Zadrana, najbolja ove sezone za sedmu pobjedu i odmak od skupine najugroženijih klubova. Gledatelji su uživali u razigranoj izvedbi “plavih” koji su 90 minuta odigrali u visokom ritmu podsjetivši na ne tako davne dane ponosa i slave kluba koji je u petak proslavio svoj 74. rođendan.
U drugoj minuti Perković je u petercu srušio Repića i zaradio žuti karton i Zadar je dobio priliku povesti iz jedanaesterca. Vratar Nevistić bacio se u lijevu stranu, a Dragan Župan poslao loptu u desnu – 1:0. Zadar je nastavio napadački i u 11. minuti nakon lijepog proigravanja Župana Repić je prošao po lijevoj strani šesnaesterca i pucao u vanjski dio mreže. Petnaestak minuta kasnije Muić je osvojio loptu na sredini terena, povukao je i lijepo produžio za Repića na lijevom boku, no njegov udarac odlazi malo pored gola. Bilo je to sadržajnih zadarskih 45 minuta u kojima se Varaždinci “nisu vidjeli”.
U istom ritmu nastavilo se i u drugih 45 minuta. Tako je u 57. minuti Knežević dobro pucao s desne strane šesnaesterca, brani Nevistić. Nižu se naleti “plavih”, ovaj put Kulaš je pucao s 19 metara, no lopta je otišla malo pored gola. Od 64. minute gosti su ostali s igračem manje, izravni crveni karton dobio je Dejan Glavica zbog vrijeđanja suca. Bio je to povod za još žešći pritisak Zadrana koji im se isplatio već u 70. minuti. llanos, koji je u igru ušao četiri minute kasnije, u kontri je projurio desnom stranom i asistirao Repiću u sredinu, a najbolji strijelac Zadra pogađa za 2:0. Napadačka igra Zadra se nastavila i nakon drugog pogotka. Tako je u 73. minuti Župan lijepom okomitom loptom u novu priliku izbacio Repića, koji zaobilazi vratara, ali ovaj put pogađa vanjski dio mreže.
Novi čin zadarske rapsodije u 77. minuti kada je Tokić ubacio s desne strane, a Nevistić kratko odbio loptu, koju je na nekoliko metara od gola dočekao Repić i zabio svoj drugi gol na utakmici – 3:0. Minutu kasnije trener Karoglana iz igre je izvukao Župana, koji je za sjajnu izvedbu zaradio pljesak s tribina. Posljednjih desetak minuta Zadar je odigrao “u leru” zaključivši tako dvoboj koji je vratio vjeru u zadarsko nogometno bolje sutra.
Treća HNL: Primorcu bod u Blatu
U 25. kolu Treće HNL – jug biogradski Primorac odigrao je 1:1 u Blatu na Korčuli protiv Zmaja. Povela je momčad Juge Dominisa u 62. minuti preko Španje, a konačan rezultat postavio je Vrkić 12 minuta kasnije. Primorac je drugi na ljestvici s 44 boda, koliko ima i vodeći Uskok. Isti učinak ima i treći Junak s time da Sinjani imaju utakmicu manje.