WINGS FOR LIFE WORLD RUN Aron Anderson ove će godine sudjelovati na zadarskoj utrci

Slika korisnika mkvanja
Dolazi dvostruki globalni pobjednik utrke
Iako će nositi startni broj, neće loviti rekordni rezultat. Aron će u Zadru na stazi biti sudionik utrke, ali i novinar. Tako će, prolazeći pored trkača, slušati njihove priče te pokušati saznati za koga trče oni koji su odabrali baš Zadar kao lokaciju ovogodišnje utrke
'Život ne ovisi o našim sposobnostima, već o onome što možemo učiniti s njima'

Aron Anderson je sve što ima iskoristio na najbolji mogući  način. Ozljeda leđne moždine nije ga spriječila ni u čemu. Niti da se  popne na najviše planine, prepliva mora ili ode na avanture na koje se  odvažuju samo rijetki.

Aron je čovjek koji ima dužu povijest sportskih avantura od one koju  će rijetko tko ikada ostvariti. Punog srca ljubavi i čelične volje, Aronov  put do onoga što je danas nije bio nimalo lagan. S nepunih devet godina života dijagnosticiran mu je rak zdjelične kosti. Dvije godine tretmana i operacija pomogli su da rak nestane, ali mu se život potpuno  promijenio. Kad je ostao djelomično nepokretan, odlučio je da invalidska kolica nikada neće ograničiti njegov društveni i sportski život. Ovogodišnja Wings For Life World Run utrka Aronu će biti šesto sudjelovanje na tom događaju.

Istinski prvak

Da ni vrućina od 40 stupnjeva ne može zaustaviti istinskog prvaka,  dokazao je 7. svibnja 2017. kad je u Dubaiju prešao 92,14 km i postao  po prvi put globalni pobjednik Wings for Life World Run utrke, a onda i  potvrdio prošle godine kad je na istoj stazi prešao 89,85 km. Osim toga,  on je i rekorder ove jedinstvene utrke u kojoj natjecatelji na šest kontinenata u isto vrijeme bježe od presretačkog automobila, sa samo jednim ciljem - učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

Da zaista ne priznaje ograničenja potvrdio je i preplivavši Alandsko  more koristeći samo ruke. Osvojio je Južni pol, a u jednoj sportskoj  avanturi spojio je put od Stockholma do Pariza. U Švedskoj je postao  inspiracija mnogima pa nije čudno da je i najtraženiji motivacijski govornik s više od stotinu angažmana godišnje, dok je njegova Zaklada za  pomoć djeci s karcinomom prikupila već milijune švedskih kruna i pomogla brojnim mališanima. Kako kaže, kad god mu je teško misli na  djecu koja su u bolnici i bore se, tvrdi da mu to daje dodatnu energiju  da ide još brže i žešće kako bi prikupio novac i napravio razliku.

Sudjelovanje još moguće

"Za mene – život ne ovisi o našim sposobnostima, već o onome što  možemo učiniti s njima. Učini najbolje što možeš s onim što posjeduješ!"

Aron Anderson ove godine dolazi u Zadar. Iako će nositi startni broj,  neće loviti rekordni rezultat. Aron će u Zadru na stazi biti sudionik utrke, ali i novinar. Tako će, prolazeći pored trkača, slušati njihove priče te  pokušati saznati za koga trče oni koji su odabrali baš Zadar kao lokaciju ovogodišnje utrke.

Iako je zadarska Wings for Life World Run utrka rasprodana, još uvijek je moguće sudjelovati donacijom ili putem aplikacije Wings for Life  World Run za iOS ili Android uz koju je moguće trčati organiziranu ili  pojedinačnu App utrku s virtualnim presretačkim vozilom.

Startnina za trčanje putem aplikacije nažalost ne vrijedi i za zadarsku  utrku, kazali su organizatori.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)