Pašmanu 732.740 kuna za rekreativne staze, odmorišta i vidikovce

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Ulaganje u razvoj šumskih područja
Projektom se uređuje staza, postojeći šumski put na lokaciji ''Bokolj'', dok se odmorišta i vidikovci uspostavljaju i uređuju na sljedećim lokacijama: ''Lavanda'', ''Bobića špilja'', ''Smilje'', ''Maslina'' i ''Bokolj'', nabrojio je Krešimir Ćosić, načelnik Općine Pašman
Zadarski list/Arhiva
Kada je u pitanju turistička sezona na Pašmanu se uzdaju u lojalnost gostiju

Općini Pašman dodijeljena su sredstva u iznosu od 732.740 kuna temeljem Programa ruralnog razvoja, Mjera 08 ‘’Ulaganje u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma, Operacija 8.5.2. - Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture uz 100 posto sufinanciranje.
- Projektom se uspostavljaju i uređuju rekreativno-poučne staze, vidikovci i odmorišta na šumskom području s ciljem promicanja i korištenja rekreacijskih, zdravstvenih i turističkih funkcija šume što u konačnici doprinosi poboljšanju kvalitete života lokalnog stanovništva i posjetitelja otoka Pašmana, kazao je Krešimir Ćosić, načelnik Općine Pašman.
Projektom se uređuje staza, u naravi postojeći šumski put na lokaciji ‘’Bokolj’’, dok se odmorišta i vidikovci uspostavljaju i uređuju na sljedećim lokacijama: odmorište/ vidikovac ‘’Lavanda’’, odmorište ‘’Bobića špilja’’, odmorište/ vidikovac ‘’Smilje’’, odmorište/ vidikovac ‘’Maslina’’ i odmorište/ vidikovac ‘’Bokolj’’.
- Pripremamo se za glavnu turističku sezonu kao da će biti turista, život na otoku mora i hoće ići dalje. Otok poznat po maslinovu ulju autentična je destinacija za miran, obiteljski odmor ali i za robinzonski turizam, rekao je Ćosić dodajući kako u strukturi pašmanskih gostiju prevladavaju domaći gosti i gosti iz Slovenije.
- Ako se otvore granice u prilog nam ide i izrazita lojalnost gostiju te sve veće iskustvo u bavljenju turizmom. Svi smo svjesni prigode koje nam se nude i koje već postoje u okružju pa se postavlja pitanje zašto ih svi zajedno ne bismo iskoristili sada kad je Pašman nedvojbeno postao zrelom turističkom destinacijom, poručio je Ćosić.
U dva mjeseca epidemije koronavirusa, kaže on, živimo i radimo u izuzetno specifičnoj situaciji.
- Shodno navedenom udrugama s područja Općine Pašman produžuje se rok za prijavu na javni natječaj za financiranje programa, projekata i manifestacija od interesa za opće dobro koje provode udruge na općinskom području za 2020. godinu i to do 4. svibnja 2020. godine, kazao je Ćosić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno