Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Potresna belgijsko-gvatemalska drama ‘’Naše majke’’

27.04.2021. 08:45


Mjesec travanj se bliži kraju, a u Kino zoni ga zatvaraju u srijedu uz potresnu belgijsko-gvatemalsku dramu ‘’Naše majke’’.
Godina je 2018., Gvatemala je zaokupljena suđenjima bivšim zapovjednicima u građanskom ratu, a izjave žrtava naviru sa svih strana. Ernesto (Armando Espitia – Heli, 2013.) je mladi forenzički antropolog čiji je posao identificirati tijela poginulih. Jednoga dana, u priči stare svjedokinje on uočava trag koji bi ga mogao odvesti do oca gerilca koji je nestao u ratu.
Belgijski kandidat za nagradu Oscar 2019. bavi se posljedicama dugogodišnjeg građanskog rata u Gvatemali koji je rezultirao etničkim čišćenjem starosjedilačkog stanovništva, a od svoje premijerne projekcije do danas je osvojio pregršt zvučnih priznanja poput ‘Zlatne kamere’ na festivalu u Cannesu, nagradu za najbolji debitantski film (Cesar Diaz) na festivalu u Chicagu, posebno priznanje na festivalu u Havani te brojne druge nagrade.
Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Kazalište lutaka Zadar) od 19:15h.