Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Tko (ne)će na klupu Zadar Slada?

Autor: Andrija Prović

26.05.2010. 22:00
Tko (ne)će na klupu Zadar Slada?

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Za sada sam razgovarao samo s Romanom Perinovićem, doduše, neformalno. On se načelno složio, međutim, još je prerano govoriti o Perinoviću kao novom treneru Zadra – kazao je Perislav Zrilić
Sezona je za rukometaše Zadar Slada tek završila, a klub iz Mocira već je ostao bez prvog i pomoćnog trenera: Roka Paleke i Frane Karduma. Trenutačno najaktualnije je pitanje tko bi mogao zauzeti kormilo “plavih”. Tako se u kuloarima kao Palekini mogući nasljednici spominju Damir Samaržija, Romano Perinović, Miroslav Čačić… a kao jedna od opcija u igri je i trenersko pojačanje koje ne bi bilo iz Zadra. U kraćem razgovoru s predsjednikom kluba Perislavom Zrilićem odlučili smo saznati tko je najizgledniji kandidat i koliko ćemo čekati do objave imena novog prvog stratega.
– Za sada sam razgovarao samo s Romanom Perinovićem, doduše neformalno. On se načelno složio, međutim, još je prerano govoriti o Perinoviću kao novom treneru Zadra. To će ovisiti o više faktora, a ponajviše o financijskoj konstrukciji za koju još uvijek ne znamo kakva će biti. U svakom slučaju odlučit će uprava, ne ja sam. Perinović ne mora nužno biti naša jedina opcija – ističe Zrilić.
Kada možemo očekivati konkretniji odgovor?
– Kroz dva tjedna najkasnije. U svakom slučaju nećemo čekati osmi mjesec i početak priprema za novu sezonu.
Jesu li u igri i treneri sa strane?
– Teško, gotovo nemoguće. Primjerice, Zoran Mikulić nam je ostao u ugodnom sjećanju, no dovođenje jednog takvog trenera iziskuje velike troškove. Gotovo je sigurno da će to biti domaći trener.
Kamo sreće da imamo uvjete za platiti igrače i trenera sa strane – podvukao je Zrilić.


 SAMARŽIJA: ZAINTERESIRAN SAM


Damir Samaržija, jedan je od potencijalnih kandidata.
– Zainteresiran sam za poziciju novog trenera, no to je sve što vam u ovom trenutku mogu reći. Nije me kontaktirao nitko iz Uprave, stoga je i bespotrebno raspravljati na tu temu.