Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Britanci otkrili Zadar

26.05.2011. 22:00
Britanci otkrili Zadar


Grad Zadar, Turistička zajednica Grada Zadra i The Garden Festival po drugi su put u suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Londonu uspješno predstavili turističku i kulturnu ponudu Zadra na britanskom tržištu, priopćili su iz TZ Grada Zadra.
Prezentacija pod nazivom “Timeless Zadar: If music be the food of love, play on!” održana je u srijedu navečer u samom središtu Londona, u prestižnom Institutu za suvremene umjetnosti (ICA Institute of Contemporary Arts) pred oko sedamdesetak uzvanika, novinara i poslovnih partnera. Svojim dolaskom prezentaciju su uveličali i dr. sc. Ivica Tomić, veleposlanik Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini te predstavnici britanskih investicijskih fondova i nacionalnog zračnog prijevoznika, tvrtke Croatia Airlinesa. U ime uzvanika nazočnima se pozdravnim govorom obratio Paul Irby, jedan od od predstavnika britanskih investitora koji su sudjelovali na Hrvatsko-britanskom gospodarskom forumu, održanom u rujnu prošle godine u Zadru.
U polusatnom predstavljanju prikazan je novi turistički film “Discover Zadar”, kao i filmovi o Morskim orguljama i Pozdravu Suncu te Garden Festivalu, a okupljeni novinari i poslovni partneri dobili su iscrpne informacije o turističkim kapacitetima, povijesnoj i kulturnoj baštini te prirodnim posebnostima Zadra i regije. Nazočnima su predstavljeni i novi projekti na području grada Zadra, posebice novi smještajni kapaciteti u Punta Skali.
Temeljem iskazanog zanimanja britanskih novinara, TZ Grada Zadra i nadalje očekuje dobru zastupljenost u britanskim medijima, a neki od novinara posjetit će Zadar i širu regiju na studijskom putovanju u organizaciji HTZ-a London i lokalnih turističkih zajednica već u lipnju. Među brojnim novinarima na prezentaciji su bili i predstavnici Guardiana, Sunday Timesa, Evening Standarda i dr.


 USPOSTAVA SURADNJE BRISTOLA I ZADRA


Dražen Grgurović je tijekom predstavljanja Zadra posebno istaknuo iznimne turističke rezultate koje na zadarskom području posljednjih godina ostvaruju upravo britanski turisti te ukazao na brojne turističke, ali i gospodarske inicijative koje stižu iz Engleske. Svakako valja istaknuti kako su tijekom druženja na prezentaciji započeti i razgovori o uspostavi suradnje između gradova Bristola i Zadra.




 SIGURNI I BEZBRIŽNI


Ovogodišnje izdanje The Garden Festivala, već dobro poznatog široj britanskoj javnosti, predstavljeno je kroz iznesena neposredna iskustva britanskih turista koji su odreda isticali ne samo prirodne ljepote i znamenitosti, već i gostoljubivost domaćina te osjećaj sigurnosti i bezbrižnosti.