Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Deseto okupljanje belafuških vinara

26.05.2011. 22:00
Deseto okupljanje belafuških vinara


Desetu godinu uzastopce Društvo prijatelja Belafuže organizira okupljanje belafuških vinogradara i natjecanje vinara. Ova je manifestacija postala već poznata, a specifična je po tomu što se svaki put održava u Petrićevim dvorima na Putu Nina i što je cjelokupna ponuda – besplatna!
– Prošlih smo dana puno napravili u organizaciji ove manifestacije koja je ove godine i jubilarna, deseta. Kao i obično, bit će puno dobroga raspoloženja, obilje jela i pića, a stručna će povjerenstva kušati bijela i crna vina i ocijeniti ih, poslije čega ćemo proglasiti po tri najbolja u objema konkurencijama, kaže Nenad Petrić, predsjednik Društva prijatelja Belafuže.
U petak od 16 do 19 sati posebno će povjerenstvo zaprimati uzorke i pod šiframa ih spremiti za subotnje kušanje i ocjenjivanje.
– Svake godine sve je više boljih vina što i jest bio jedan od ciljeva ove naše manifestacije. Pozivamo sve svoje članove koji su vinari da donesu uzorke, a one žitelje Belafuže koji imaju svoja vina, a nisu članovi da isto dođu i ovom prilikom se učlane u Društvo, dodaje Petrić.
Na desetoj manifestaciji belafuških vinogradara i vinara bit će i gosti, klapa Ponistra iz Crnoga, te KUD Kveštura iz Dikla. Medijski pokrovitelji manifestacije su Zadarski list i Hrvatski radio – Radio Zadar.