I Županijski kup je - trofej!

Slika korisnika admin
Autor: 
Vedran SITNICA
Kup ostao na Stanovima

Dalibor Zebić osvojio je prvi trofej na klupi Zadra nakon pobjede nad Raštanima u finalu Županijskog kupa. Istina, trofej je to kojeg treneri u Prvoj HNL neće stavljati u svoj životopis jer je velika većina prvoligaša, posebno oni s dužim stažem u elitnom rangu, pošteđena nastupa u Županijskom kupu. No, Zadar godinama nije ozbiljno shvaćao Kup, pa je danas tu gdje je.

- Pobijedili smo i to je jedino što ćemo pamtiti nakon Raštana. Malo je nedostajalo da se ponovi situacija iz prethodne dvije godine u kojima smo dvaput izgubili od Velebita. Nakon pobjede u Rijeci imali smo dva treninga i odmah se vidjelo da je atmosfera u momčadi bila previše opuštena. S druge strane, imali smo motiviranog i kvalitetnog protivnika i sve je upućivalo na to da ćemo gledati izjednačenu utakmicu - kaže Zebić za kojeg je pobjeda protiv Raštana bitna jedino u kontekstu nastavka natjecanja u Hrvatskom kupu u kojem će Zadar, da bi ušao među 32 najbolje momčadi, morati proći pretkolo.

Do tada već će početi nova sezona u Prvoj HNL. S kakvom će momčadi Zadar krenuti u to natjecanje još se ne zna i teško da će se tako skoro doznati. Velike promjene ne treba očekivati, posebno kad je riječ o dolascima igrača. Zadar će se i dalje oslanjati na domaće snage, a da je to dobar izbor pokazala je i protekla sezona. Zato se problemi očekuju oko zadržavanja najboljih igrača. Prije svih Antonija Mršića i Ivana Santinija, a i Stjepan Skočibušić ima kombinacija za promjenu adrese. Dobra sezona Ante Puljića također je "zabrinula" Zebića koji zna da je Puljić na taj način i sebe stavio u "izlog".

- Nadamo se da ćemo zadržati većinu igrača koji su izgurali ovu sezonu. Za nas bi to bila najveća pobjeda u prijelaznom roku - poručuje Zebić koji je igračima dao slobodno do sredine lipnja i početka priprema za novu sezonu. Na pripreme će biti pozvan Mate Bugarija, napadač Zlatne luke, koji je u Zadru bio i prošle zime. No, zbog ozljede Bugarija nije odradio pripreme pa je vraćen u Sukošan. Sada ga čeka nova prilika u Zadru. Na pitanje je li Zadar zainteresiran za nekog od igrača Raštana, Velebita, Primorca i ostalih klubova iz nižih liga Zebić je odgovorio:

- Mislim da je većina igrača iz tih klubova koji su nam bili zanimljivi već bila u Zadru i ne znam koliko je realno očekivati da ih ponovno zovemo natrag.

 

 POBJEDNICI ŽUPANIJSKOG KUPA

1992.Primorac

1993.Primorac

1994.Primorac

1995.Raštane

1996.Hajduk

1997.Posedarje

1998.Raštane

1999.Pakoštane

2000.NOŠK

2001.Hajduk

2002.Pag

2003.Primorac

2004.Pag

2005.Croatia (T)

2006.Dragovoljac

2007.Primorac

2008.Raštane

2009.Velebit

2010.Velebit

2011.Zadar

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno