Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

I Županijski kup je – trofej!

26.05.2011. 22:00
I Županijski kup je – trofej!


Za Zadar je pobjeda protiv Raštana bitna jedino u kontekstu nastavka natjecanja u Hrvatskom kupu u kojem će Zadar, da bi ušao među 32 najbolje momčadi, morati proći pretkolo


Dalibor Zebić osvojio je prvi trofej na klupi Zadra nakon pobjede nad Raštanima u finalu Županijskog kupa. Istina, trofej je to kojeg treneri u Prvoj HNL neće stavljati u svoj životopis jer je velika većina prvoligaša, posebno oni s dužim stažem u elitnom rangu, pošteđena nastupa u Županijskom kupu. No, Zadar godinama nije ozbiljno shvaćao Kup, pa je danas tu gdje je.
– Pobijedili smo i to je jedino što ćemo pamtiti nakon Raštana. Malo je nedostajalo da se ponovi situacija iz prethodne dvije godine u kojima smo dvaput izgubili od Velebita. Nakon pobjede u Rijeci imali smo dva treninga i odmah se vidjelo da je atmosfera u momčadi bila previše opuštena. S druge strane, imali smo motiviranog i kvalitetnog protivnika i sve je upućivalo na to da ćemo gledati izjednačenu utakmicu – kaže Zebić za kojeg je pobjeda protiv Raštana bitna jedino u kontekstu nastavka natjecanja u Hrvatskom kupu u kojem će Zadar, da bi ušao među 32 najbolje momčadi, morati proći pretkolo.
Do tada već će početi nova sezona u Prvoj HNL. S kakvom će momčadi Zadar krenuti u to natjecanje još se ne zna i teško da će se tako skoro doznati. Velike promjene ne treba očekivati, posebno kad je riječ o dolascima igrača. Zadar će se i dalje oslanjati na domaće snage, a da je to dobar izbor pokazala je i protekla sezona. Zato se problemi očekuju oko zadržavanja najboljih igrača. Prije svih Antonija Mršića i Ivana Santinija, a i Stjepan Skočibušić ima kombinacija za promjenu adrese. Dobra sezona Ante Puljića također je “zabrinula” Zebića koji zna da je Puljić na taj način i sebe stavio u “izlog”.
– Nadamo se da ćemo zadržati većinu igrača koji su izgurali ovu sezonu. Za nas bi to bila najveća pobjeda u prijelaznom roku – poručuje Zebić koji je igračima dao slobodno do sredine lipnja i početka priprema za novu sezonu. Na pripreme će biti pozvan Mate Bugarija, napadač Zlatne luke, koji je u Zadru bio i prošle zime. No, zbog ozljede Bugarija nije odradio pripreme pa je vraćen u Sukošan. Sada ga čeka nova prilika u Zadru. Na pitanje je li Zadar zainteresiran za nekog od igrača Raštana, Velebita, Primorca i ostalih klubova iz nižih liga Zebić je odgovorio:
– Mislim da je većina igrača iz tih klubova koji su nam bili zanimljivi već bila u Zadru i ne znam koliko je realno očekivati da ih ponovno zovemo natrag.
 


 POBJEDNICI ŽUPANIJSKOG KUPA




1992.Primorac
1993.Primorac
1994.Primorac
1995.Raštane
1996.Hajduk
1997.Posedarje
1998.Raštane
1999.Pakoštane
2000.NOŠK
2001.Hajduk
2002.Pag
2003.Primorac
2004.Pag
2005.Croatia (T)
2006.Dragovoljac
2007.Primorac
2008.Raštane
2009.Velebit
2010.Velebit
2011.Zadar