Josipović dolazi u posjet zadarskim otocima

Slika korisnika admin

Izaslanstvo Otočnog sabora prevođeno predsjednikom Denisom Barićem uručilo je jučer predsjedniku Republike Ivi Josipoviću odluku o počasnom članstvu u Otočnom saboru - udruzi za razvitak hrvatskih otoka

Predsjednika su upoznali i s poskupljenjem putničkih karata na brzobrodskim linijama i utjecaju poskupljenja na hrvatski turizam, gospodarstvo napose život na otocima.

- Nakon što smo Predsjedniku predali svoj prijedlog izmjena zakona o otocima, upozorili smo ga da još nije sastavljeno niti javnosti prezentirano izvješće o ulaganjima u hrvatske otoke u 2012. Predsjednika Josipovića pozvali smo da sa svojim gospodarskim vijećem posjeti otoke zadarskog arhipelaga. Naknadno ćemo dogovoriti termin njegova posjeta, rekao je Barić nakon 45-minutnog razgovora u Predsjedničkim dvorima.

Predstavnici Sabora su posjetili i Sabor. Tamo su potpredsjednici Sabora Dragici Zgrebec uručili Prijedlog izmjene zakona o otocima koji je proizašao iz provedene rasprave na hrvatskim otocima u organizaciji Otočnog sabora te su je upoznali s aktualnim stanjem na hrvatskim otocima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno