Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Josipović dolazi u posjet zadarskim otocima

Autor: Siniša Klarica

26.05.2013. 22:00
Josipović dolazi u posjet zadarskim otocima


Izaslanstvo Otočnog sabora prevođeno predsjednikom Denisom Barićem uručilo je jučer predsjedniku Republike Ivi Josipoviću odluku o počasnom članstvu u Otočnom saboru – udruzi za razvitak hrvatskih otoka
Predsjednika su upoznali i s poskupljenjem putničkih karata na brzobrodskim linijama i utjecaju poskupljenja na hrvatski turizam, gospodarstvo napose život na otocima.
– Nakon što smo Predsjedniku predali svoj prijedlog izmjena zakona o otocima, upozorili smo ga da još nije sastavljeno niti javnosti prezentirano izvješće o ulaganjima u hrvatske otoke u 2012. Predsjednika Josipovića pozvali smo da sa svojim gospodarskim vijećem posjeti otoke zadarskog arhipelaga. Naknadno ćemo dogovoriti termin njegova posjeta, rekao je Barić nakon 45-minutnog razgovora u Predsjedničkim dvorima.
Predstavnici Sabora su posjetili i Sabor. Tamo su potpredsjednici Sabora Dragici Zgrebec uručili Prijedlog izmjene zakona o otocima koji je proizašao iz provedene rasprave na hrvatskim otocima u organizaciji Otočnog sabora te su je upoznali s aktualnim stanjem na hrvatskim otocima.