Lanterna zasjala na Floraartu

Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ

Nakon što smo se i mi, vrlo uspješno upisali u "cvjetnu kartu Hrvatske" organizirajući prvi put u našem gradu Vrtnu izložbu cvijeća - Cvijet Zadra koja se od 16. do 19. travnja održavala duž zadarske rive od Pozdrava Suncu do Sveučilišta, sada se možemo pohvaliti još jednim velikim uspjehom, a to je osvojeno prvo mjesto na Međunarodnoj vrtnoj izložbi cvijeća Floraart koja se i ove godine od 15. do 31. svibnja tradicionalno održava na zagrebačkom Bundeku, rekao je jučer na konferenciji za novinare direktor zadarskih Nasada d.o.o. Lenko Ugrinić.

Ovo veliko i značajno priznanje na 50-tom, jubilarnom Floraartu među 161 izlagačem iz Hrvatske te 16 iznozemnih izlagača iz osam zemalja, instalacija Lanterna u kategoriji kreativnog izraza u oblikovanju prostora koju je osmislila Anita Valčić dipl.ing. iz zadarskih Nasada d.o.o., osvojila je zagrebački ocjenjivački sud i zaslužila prvo mjesto za nagradu - Dašak Maditerana.

- Instalacija predstavlja dalmatinski motiv koji je kao ideja nastao na zadarskoj izložbi cvijeća. Cvjetni svjetionik ukrašen je brnistrom, čempresom, šmrikom, oleanderom, smiljem, zvončićima, begonijama, sedumima itd. Naša tvrtka inače, na Floraartu tradicionalno sudjeluje neprekidnmo od 2007. godine u raznim kategorijama. Iz godine u godinu stručni tim hortikulturnih inženjera osmišljava do sada neviđene instalacije i predstavlja ih na zagrebačkom Bundeku, naglasio je direktor Ugrinić dodajući kako osvojena nagrada predstavlja još jedno priznanje Nasadima i idejama hortikulturnih snaga tvrtke koji svakodnevicu mogu prikazati u cvjetnom obliku i uvijek iznova oduševljavati. Nasadi su još osvojili i dva prva mjesta na nedavno održanom Prazniku cvijeća u Splitu.

A, nagrađena inženjerka Anita Valčić tek je skromno dodala kako nije bilo lako instalaciju privesti kraju i pokazati je u svoj svojoj, jedinstvenosti, ljepoti i šarmu jer im ni vrijeme baš nije išlo na ruku.

- Naime, tri je dana padala kiša pa smo bili u blatu do koljena. No uspjeli smo. Sama ideja za ovu instalaciju nastala je na našem zadarskom sajmu cvijeća i tamo je bila izložena kao što znate tako da je konstrukcija već bila izrađena, ali trebalo ju je oblikovati i ukrasiti do kraja mediteranskim biljem, pojasnila je Anita Valčić.

Zrinka Prusac još je dodala kako se na Floraartu tradicionalno dodjeluju nagrade najsupješnijim i najkreativnijim izlagačima, a u natjecanju može sudjelovati svaki izlagač koji ispuni prijavnicu i potpiše Ugovor za izlaganje te ispunjava uvjete za natjecanje koje su sadržane u Pravilniku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno