Napravi glupost i budi na televiziji

Slika korisnika admin
MOKRA OD KIŠE, JAJA I OD BRAŠNA

Moram priznati da nikako ne volim na TV-u gledati izvješća s nogometnih utakmica i tzv. norijada. Isto je i jedno i drugo. Reporter gura mikrofon pod nos, ili nekom oduševljenom navijaču, ili polupijanom egzaltiranom maturantu, a rezultat je uvijek jednak. Dok ona postavlja pitanje, ovaj drugi (ili druga) na brzinu smišlja što će odgovoriti, a da to bude strašno duhovito, otkačeno i važno za povijest. Taj odgovor se uvijek mora reći onako, vičući i pljuckajući u mikrofon, a u većini slučajeva glasi: „super je, odlično se zabavljamo, najluđi smo...", a pogotovo iritira što se u drugom planu uvijek pojavi neka faca koja nešto dobacuje, ili naprosto urla jer ništa pametno ni nema za reći.

Voditeljica je pak na istoj razini, očigledno izgubljena u vremenu. -„Evo sam mokra od kiše, jaja i brašna"" - veselo zaključuje. Od jaja može biti zamo ulijepljena, a kako se može biti „mokar od brašna" očigledno zna samo ona. Problem je u tome što postoje skupine kojima je i cilj napraviti neku glupost pa se pojaviti na TV-u, a to onda treba ignorirati.  Jednostavno u vijestima reći - "danas su maturantni slavili kraj škole i veselili se na Bundeku", a ne trčati s njima po cesti i gađati se jajima i brašnom. Naravno, ima i iznimaka. Maturanti iz Siska su umjesto divljanja i razbijanja odlučili svoju nagomilanu energiju kanalizirati u nešto korisno i napraviti kolače i donirati ih. U Varaždinu i Osijeku maturanti pak organizirano i mirno plešu kadrilu (to je neki ples, pretpostavljam). Takve stvari se trebaju snimati i puštati na dnevniku, a ne da moramo slušati o kilogramima brašna bačenim u Zadru. A što ćete. Ima se svega pa se baca. Može im se.

ČUDNI KRITERIJI

I eto tako, zadarski nogometni klub ispao u drugu ligu. Iskreno, nisam baš pratio što se događa, ali ta Hrvatska liga je već godinama malo neobična pa ispasti iz nje i ne bi trebala biti neka nesreća. Ipak, Zadar je peti grad po veličini u Hrvatskoj pa je malo čudno da nema prvoligaša.  Doduše, nemaju ni Šibenik, ni Dubrovnik... Još je čudnija ta priča o licenci. Vjerojatno se radi o dozvoli za stadion. Meni osobno taj stadion djeluje sasvim u redu. Moram primijetiti da sam prethodnih godina gledao snimke sa raznih igrališta, na kojima bi iza gola krava pasla travu, ili bi neka žena sušila rublje. Dobro, možda se i to izmijenilo, ali imao sam čuti da neki klubovi čak niti nemaju vlastiti stadion, a ipak su prvoligaši. Ponavljam, ne bih se htio miješati, ali sve mi je to malo nelogično.

NIJE DA NIJE

Da ne bi ispalo da je Zadar tek tako ispao, moramo napomenuti da je, kako smo mogli vidjeti na televiziji, igrao i najčudniju utakmicu prvenstva, plivajući poput vaterpolista na najmokrijem mogućem terenu kod Slavena Belupa. Ta je utakmica 22. svibnja, što je uistinu važno, bila i oproštaj velikog Davora Vugrineca, najboljeg domaćeg strijelca svih vremena, strastvenog kolekcionara umjetničkih slika i nogometaša koji je na putovanja nosio knjige, a ne kasete sa cajkama. Pamtili bi ga i zbog toga, a ne samo zbog tih impresivnih 146 zgoditaka.

I POLUPISMENI DOBIJAJU...

Uvijek kada odlučim ne pisati o reklamama pojavi se neka koja me iznervira. Ovaj put je to serija reklama za nekakav jack (zašto ne džek?) - pot, a u kojima se pojavljuju likovi iz različitih dijelova Hrvatske. Problem je u tome, što u svim tim reklamama ispada da glavne nagrade dobijaju uvijek neki polupismeni, primitivni tipovi, koji se onda s tim novcem bahate i troše na gluposti. Moram priznati, svidjela mi se bila ona reklama „Nedajte da vam Šveđanka odnese novce", jer je cura bila simpatična i sličilo je na parodiju. Ove pak reklame s Dalmatincem i Zagorcem nisu smiješne, a problem je u tome što ne mogu proći ni kao parodija, s obzirom na to da postoje određena vjerojatnost da će baš takvi tipovi i dobiti. A zašto baš takvi? Odgovor je jednostavan. Zato što ima puno takvih koji igraju. Da se razumijemo. Ima i pristojnih ljudi koji se nadaju, ubogih umirovljenika, poštenih ljudi, ali očigledno je da tvorci ove reklame ciljaju baš na ovakve koji su malo, da tako kažem, jednostavnije strukturirane ličnosti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno