Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nekoliko stotina natjecatelja na krosu Osnovne škole Zadarski otoci

26.05.2017. 22:00
Nekoliko stotina natjecatelja na krosu Osnovne škole Zadarski otoci


Humanitarni kros Osnovne škole Zadarski otoci okupio je jučer nekoliko stotina natjecatelja vrtičkih i školskih skupina, koji su svoje snage odmjeravali u različitim kategorijama. Duljine od 100 do 700 metara zadarska djeca prelazila su kao od šale, a tradicionalni kros, održan četvrtu godinu za redom, i ove godine ima humanitarnu notu. Prihodi od donacija biti će tako usmjereni za obrazovanje djece u Kongu preko misionara franjevačkog reda.
Sve to radi se pod geslom „Škola-školi”, pojasno je ravnatelj Davor Barić.
– Radostan sam da kroz oblik poticanja djece na bavljenje sportom možemo pomoći i našim školskim prijateljima na drugom kraju svijeta, kazao je ravnatelj.
Glavna organizatorica događanja nastavnica Ana Marija Botica za tu priliku pripremila je i izložbu o životu i radu misionara u Africi. Slike za tu prigodu ustupio je fra Drago Ljevar, poznati franjevac, humanitarac, duhovnik i ljubitelj sporta.
Prihodi ostvareni putem ove aktivnosti dosad su usmjeravani za Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov, kao i za zadarsku Socijalnu samoposlugu.
Ovogodišnja inicijativa za pomoć školi u Kongu pristigla je od učenika 8.c razreda, doznali smo od Ana Marije Botica. Nakon toga škola se ubrzo javila zadarskim franjevcima i suradnja je uspostavljena, pojasnila je.
Humanitarni kros osnovne škole Zadarski otoci održao se u povodu Međunarodnog dana sporta, a kako je dan ranije obilježen Dan Afrike, kros je prigodno povezan i s tim obilježavanjem. U njegovoj provedbi sudjelovali su OŠ Zadarski otoci, profesori tjelesnog odgoja, Atletski klub Alojzije Stepinac i dječji vrtić Radost Bili Brig.