Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

“Sigurno u prometu” osvojili učenici iz unutrašnjosti

26.05.2017. 22:00
“Sigurno u prometu” osvojili učenici iz unutrašnjosti


Ako je suditi po vještinama u prometu, “kontinentalni” učenici su najvještiji ovogodišnji mladi vozači Hrvatske. Rezultat je to 25. Državnog natjecanja “Sigurno u prometu”, koje je završilo u četvrtak, kada su se navečer u Zatonu i podijelila priznanja.
Ove godine na europsko natjecanje ide pobjednička ekipa Hrvatske, koju čine prve dvije djevojčice i prva dva dječaka. To su: Marija Švaljek – Krapinsko-zagorska županija, Frida Horvat – Međimurska Županija, Alen Jurina – Krapinsko-zagorska županija i Lovro Smičić – Brodsko-posavska županija.
Treće mjesto su osvojili Vinko Bulum iz Splitsko-dalmatinske županije i Nika Mihin iz Varaždinske županije.
Zadarska županija domaćin je ovog natjecanja već devetu godinu za redom, a ekipa domaćih u sastavu Ana Bobanović, Nina Lukić, Angelo Batur i Luka Škara, osvojili su 13. mjesto od ukupno 21 ekipe.
„Sigurno u prometu” je prometno-edukativna akcija Hrvatskog autokluba, tijekom koje se obučavaju i natječu u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila te u vještini upravljanja biciklom u simuliranim prometnim uvjetima, učenici osnovnih škola u dobi od 10 do 12 godina.
 Organizatori ovog 25. po redu natjecanja su Hrvatski autoklub, Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a domaćin i suorganizator natjecanja je Autoklub Zadar. Škola domaćin, u kojoj se se natjecanje održalo bila je Osnovna škola Zadarski otoci – Zadar.