Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dožupan Mršić otvorio igralište pucajući šesterac gradonačelniku Knezu

27.05.2019. 14:22
Dožupan Mršić  otvorio  igralište  pucajući  šesterac  gradonačelniku  Knezu


Veliki dan za Biograd na Moru, djecu i odrasle, športaše i  rekreativce, u sklopu održavanja 9. memorijalnog malonogometnog turnira Antonijo Toni Jajčanin kojeg organizira MNK Gauni, prigodnom  svečanošću uz spektakularni nastup Biogradskih mažoretkinja, svečano  je otvoreno rekonstruirano igralište malih športova, školsko igralište OŠ  Biograd, na ponos Biograda, Zadarske županije i šire.


Dožupan Šime glavni "krivac"
Vrijednost rekonstrukcije školskog igrališta s gumiranom podnom podlogom, tribinama s PVC sjedalicama, rasvjetom, novim golovima i  koševima iznosi 1,3 milijuna kuna, od čega su Grad i Zadarska županija  zajednički financirali po 50 posto. 
– Da nam nije bilo ovdje nazočnog Biograđanima Šime Mršića, zamjenika zadarskog župana, ne bi ni bilo ovog prekrasnog športskog objekta.  Iako je škola u vlasništvu Zadarske županije, prelijepi objekt vrijedan 1,3  milijuna kuna realiziran je u primjerenoj suradnji Grada i Županije, fifti- fifti, kazao je Ivan Knez, gradonačelnik.
Nakon puno godina povuci-potegni u Biogradu na Moru, otvoreno je  prekrasno igralište.
– Još jednom smo se osvjedočili da je suradnja od presudne važnosti,  rekao je Mršić.
Novouređeno športsko igralište biogradske osnovne škole prije svega  je namijenjeno učenicima, ali svakako će biti i mjesto koji će se moći koristiti i rekreativci, ali će biti pogodno i za druge sadržaje.
– U vremenu kad su naša djeca, nažalost, previše pred raznim tipovima ekrana, stvoriti im uvjete za sigurnije bavljenje športskim aktivnostima, svakako je hvalevrijedna i vrlo poželjna aktivnost. Također, moramo  biti svjesni da školski program nije lagan i da djeca zaista puno vremena  moraju provesti sjedeći uz zadaće i knjige. Kako bi sačuvali zdravlje,  važno je da se bave športom, osobito za najmlađe koji još uvijek rastu,  poručio je Mršić koji je otvorio igralište pucajući šesterac gradonačelniku Knezu.
Istaknuvši kako će se na novouređenom igralištu odigrati mnoge uspješne utakmice i ostvariti mnogi dobri rezultati, ali prije svega da će  igralište biti ispunjeno dječjim smijehom i veseljem, Šime Mršić je  poželio uspješan memorijalni malonogometni turnir posvećenom tragično preminulom mladiću Antoniju.


Antonio u društvu anđela
– Ne u Zadarskoj županiji već u cijeloj Dalmaciji nema ovako lijepo  uređenog igrališta. Svima puno hvala što se memorijalni turnir prvi put  održava na otvorenom. Hvala vam i u ime mog sina Antonija koji je sada  u društvu anđela negdje gore na nebu, poručio je Antonijov otac Bore  Jajčanin koji se toplim riječima zahvalio MNK-u Gauni, organizatoru  turnira, sucima i svima koji na bilo koji način sudjeluju na turniru.
Nazočnima se obratio i prof. Jordanko Miloš, ravnatelj OŠ Biograd.
– Otvoreno igralište oduvijek je bilo "duša škole" te se rekonstrukcijom  željelo udahnuti novi život bogatoj športskoj tradiciji biogradske škole i  ponovno ga učiniti mjestom okupljanja djece, naglasio je Miloš koji se  pritom zahvalio investitorima te poželio uspješno održavanje memorijalnog turnira.
Na turniru su sudjelovale ekipe: MNK Crnica iz Šibenika, MNK Pirovac, MNK Primošten, MNK Heroji 2007 iz Vodica i domaćin MNK Gauni,  a u seniorskoj konkurenciji biogradske ekipe: Kosa Zapad, Kosa Istok,  Centar Zapad i Centar Istok, dok su u revijalnoj utakmici nastupili veterani MNK Gauni i 4. gardijska brigada.