U tijeku je potpisivanje ugovora s nadzorom, te postupak prijave gradilišta

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Zašto još nije počelo rušenje Infektologije?
U utorak u 12 sati trebali bismo biti uvedeni u posao, a ne znam zašto to nije bilo prije. Mi ćemo tada napraviti terminski plan i vidjet ćemo hoće li biti kakvih prepreka prilikom izvođenja radova, kao što bi bila npr. arheološka istraživanja i slično, rekao je Gerdej
Zadarski list/Arhiva
Tvrtka Solid se obvezala da će u roku od 16 mjeseci srušiti postojeću zgradu Infektologije te izgraditi novu zgradu na tri kata

Iako je ugovor o izgradnji i opremanju dnevne bolnice Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju potpisan još  početkom svibnja, izvođač još uvijek nije uveden u radove, niti se išla  počelo raditi.

Unatoč dugogodišnjem čekanju ugovor je potpisan proje dvadesetak  dana i tada su svi bili zadovoljni.

 Ugovor vrijedan gotovo 50 milijuna kuna potpisali su Željko Čulina,  župan Božidar Longin te Edvard Gerdej, direktor tvrtke Solid, koja se obvezala da će u roku od 16 mjeseci srušiti postojeću zgradu Infektologije  te izgraditi novu zgradu na tri kata s duplo većim prostornim kapacitetima. Novac je odobren iz EU fonda za regionalni razvoj, a procijenjena  vrijednost građevinskih radova za dnevnu bolnicu je 32,2 milijuna kuna.  Na natječaju je postignuta cijena koja je za 6,7 milijuna kuna veća od  procijenjene vrijednosti, što ukupno s PDV-om stoji 47 milijuna kuna.

Ravnatelj bolnice Željko Čulina tom je prigodom pojasnio kako bi izvođač trebao u roku od 15 dana od potpisivanja ugovora biti uveden u  radove te bi se odmah trebalo krenuti u rušenje zgrade Zaraznog odjela.

Poslali smo upit Općoj bolnici Zadar iz koje nam je u petak poslan odgovor: "Postupak javne nabave za stručni nadzor nad izvođenjem radova  na projektu 'Rušenje postojeće zgrade i izgradnja zgrade dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, Odjela za onkologiju, Odjela za infektologiju i  Odjela za dermatologiju, te adaptacije dnevne bolnice Službe za kirurgiju' završen je prošli tjedan. U tijeku je potpisivanje ugovora s nadzorom,  te postupak prijave gradilišta od strane ustanove. Po završetku navedenog, izvođača s kojim je ugovor potpisan (firma Solid) uvodi se u posao  te se kreće s izvođenjem radova."

Nazvali smo i Edvarda Gerdeja, direktora tvrtke Solid koja će izvoditi  radove, koji je pojasnio kako ni njemu nije jasno zašto još uvijek nisu  uvedeni u posao.

- U utorak u 12 sati trebali bismo biti uvedeni u posao, a ne znam zašto  to nije bilo prije. Mi ćemo tada napraviti terminski plan i vidjet ćemo  hoće li biti kakvih prepreka prilikom izvođenja radova, kao što bi bila  npr. arheološka istraživanja i slično, rekao nam je Gerdej.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)