Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U tijeku je potpisivanje ugovora s nadzorom, te postupak prijave gradilišta

27.05.2019. 13:15
U tijeku je  potpisivanje  ugovora s  nadzorom, te  postupak prijave  gradilišta


Iako je ugovor o izgradnji i opremanju dnevne bolnice Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju potpisan još  početkom svibnja, izvođač još uvijek nije uveden u radove, niti se išla  počelo raditi.
Unatoč dugogodišnjem čekanju ugovor je potpisan proje dvadesetak  dana i tada su svi bili zadovoljni.
 Ugovor vrijedan gotovo 50 milijuna kuna potpisali su Željko Čulina,  župan Božidar Longin te Edvard Gerdej, direktor tvrtke Solid, koja se obvezala da će u roku od 16 mjeseci srušiti postojeću zgradu Infektologije  te izgraditi novu zgradu na tri kata s duplo većim prostornim kapacitetima. Novac je odobren iz EU fonda za regionalni razvoj, a procijenjena  vrijednost građevinskih radova za dnevnu bolnicu je 32,2 milijuna kuna.  Na natječaju je postignuta cijena koja je za 6,7 milijuna kuna veća od  procijenjene vrijednosti, što ukupno s PDV-om stoji 47 milijuna kuna.
Ravnatelj bolnice Željko Čulina tom je prigodom pojasnio kako bi izvođač trebao u roku od 15 dana od potpisivanja ugovora biti uveden u  radove te bi se odmah trebalo krenuti u rušenje zgrade Zaraznog odjela.
Poslali smo upit Općoj bolnici Zadar iz koje nam je u petak poslan odgovor: "Postupak javne nabave za stručni nadzor nad izvođenjem radova  na projektu 'Rušenje postojeće zgrade i izgradnja zgrade dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, Odjela za onkologiju, Odjela za infektologiju i  Odjela za dermatologiju, te adaptacije dnevne bolnice Službe za kirurgiju' završen je prošli tjedan. U tijeku je potpisivanje ugovora s nadzorom,  te postupak prijave gradilišta od strane ustanove. Po završetku navedenog, izvođača s kojim je ugovor potpisan (firma Solid) uvodi se u posao  te se kreće s izvođenjem radova."
Nazvali smo i Edvarda Gerdeja, direktora tvrtke Solid koja će izvoditi  radove, koji je pojasnio kako ni njemu nije jasno zašto još uvijek nisu  uvedeni u posao.
– U utorak u 12 sati trebali bismo biti uvedeni u posao, a ne znam zašto  to nije bilo prije. Mi ćemo tada napraviti terminski plan i vidjet ćemo  hoće li biti kakvih prepreka prilikom izvođenja radova, kao što bi bila  npr. arheološka istraživanja i slično, rekao nam je Gerdej.