Voditeljska palica glasnogovornici Zadarske županije - Vlatki Vučić-Marasović

Slika korisnika mkvanja
Sutra u "Lisinskom" Dan oružanih snaga RH
Autor: 
Na sutrašnjoj svečanosti, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović uručit će nagrade najspremnijoj hrvatskoj vojnikinji i vojniku, a očekuju se i najviši uzvanici. Program će voditi kolegica Vlatka Vučić Marasović koja na svim državnim protokolima nosi neki detalj svoga Paga
Vlatka Vučić-Marasović

U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, sutrs 28. svibnja, svečanom akademijom bit će obilježen Dan  oružanih snaga Republike Hrvatske, dan Hrvatske kopnene vojske i  28. obljetnica formiranja Hrvatske vojske.

Kao i prošle godine voditeljsko mjesto povjereno je Vlatki Vučić- Marasović, glasnogovornici Zadarske županije i iskusnoj voditeljici  raznih manifestacija koju se često angažira na obljetnicama iz Domovinskog rata, ali i manifestacijama vezanim uz kulturnu baštinu  kao što su klapski susreti. Ta nekadašnja dugogodišnja novinarka  Radio Zadra voli reći kako je uz mikrofon i na pozornici od kad zna  za sebe, počevši od vrtičkih priredbi, preko radija i brojnih programa koje je vodila, do sadašnjeg posla koji opet podrazumijeva davanje izjava i intervjua. Voditeljski posao je ono u čemu najviše  uživa.

Veliko iskustvo i znanje

- Sretna sam i ponosna što ću ponovno stati na svjetla pozornice  naše najveće koncertne dvorane i voditi Dan oružanih snaga Republike Hrvatske, dan Hrvatske kopnene vojske i 28. obljetnicu formiranja Hrvatske vojske. Kada su vojni protokoli u pitanju, to je vrlo  precizan program u kojem se treba poštivati svaka zadana sekunda  i dogovoreni sinopsis. Nema improvizacije, a budući da već dugo  surađujem s vojskom to mi nije strano i veselim se svakom novom  programu, rekla je Vlatka Vučić-Marasović dodajući, uz smijeh kako je zbog te dugogodišnje suradnje u šali već zovu vanjskim suradnikom.

Vlatka je tako u "Lisinskom" već vodila obljetnički koncert klape  Sveti Juraj HRM i Orkestra Hrvatske ratne mornarice, a suradnja s  njima nastavila se i u godinama koje su uslijedile, pa smo je mogli  često viđati i čuti upravo na njihovim koncertima. Dugo godina vodi obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica, programe obilježavanja Zapovjedništva za potporu OSRH, ali i koncerte u povodu Dana državnosti na Pantovčaku gdje je angažira Ured predsjednice RH.

Vodi i sve značajnije programe u Zadarskoj županiji

- Zahvalna sam našem generalu Mladenu Fuzulu, zapovjedniku  Zapovjedništva koji me prvi put angažirao na obljetnicama njegovog Zapovjedništva te kasnije i na spomenutim državnim protokolima. To je meni bila i još uvijek je velika čast i odgovornost, jer kad  ti se povjeri tako važna uloga moraš opravdati povjerenje prije svega onog tko te angažirao, a onda i sebe prikazati u najboljem svjetlu, dodala je Vlatka koja uz to, vodi i sve značajnije programe u Zadarskoj županiji gdje se traži iskustvo i znanje.

Ono što možemo primijetiti je da na svim državnim protokolima  Vlatka nosi neki detalj svog grada Paga, posebice pašku čipku i time  odaje počast gradu u kojem je odrasla i u kojem se školovala.

Paški "ročini" i peružini

- Ja sam ustvari veliki lokalpatriota, volim svoj grad i tradiciju koju ima. Uvijek ističem kako naše bogatstvo nitko nema, i kako mi  imamo sve najbolje i najljepše. Od prirodnih ljepota do divnih niti  paške čipke za čiju izradu treba truda, ljubavi i strpljenja. Imam nekoliko košulja s paškom čipkom koje gotovo uvijek nosim na važnijim manifestacijama, a s njima onda idu i paški “ročini”, ali i peružini oko vrata. Kad sve to stavim, sebi sam najljepša na svijetu. O  ponosu da ne govorim,  otkriva Vlatka i dodaje kako živimo u vremenu globalizacije kada nacionalni identitet slabi i sve manje dolazi do izražaja i kada postoji potreba za njegovim snažnim očuvanjem. Upravo iz tih razloga Vlatka Vučić-Marasović sama i piše scenarije za programe koje vodi jer u njima naglasak stavlja na snagu  nacionalnog identiteta, domoljublje i bogatstvo kulturno-povijesne  baštine.

Na svečanosti u dvorani Vatroslav Lisinski predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović uručit će nagrade najspremnijem hrvatskom  vojniku i vojnikinji, a na svečanosti se očekuju i najviši uzvanici.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (2 glasova)