Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ante Fabijanić novi predsjednik Ceha za ribarstvo

Autor: Z L

26.06.2008. 22:00
Ante Fabijanić novi predsjednik Ceha za ribarstvo

Foto: Zvonko KUCELIN



Na sjednici Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore za novog predsjednika Ceha za ribarstvo, akvakulturu i poljodjelstvo imenovan je Ante Fabijanić, dosadašnji član Ceha i predsjednik Ceha ribara Obrtničke komore Zadarske županije.
Ante Fabijanić rođen je 1951. u Šimunima na Pagu. Vlasnik je ribarsko-turističkog obrta “Daniela” u mjestu Šimuni. Obrtnik-ribar je od 1978. godine, te je četvrta generacija ribara u obiteljskom naslijeđu, a sin mu nastavlja obiteljski posao. Svoje bogato ribarsko znanje daje nesebično kroz obrtničke strukovne asocijacije, kako pri svom matičnom Udruženju obrtnika Pag kao predsjednik sekcije ribara, tako i kroz Obrtničku komoru Zadarske županije kao član Skupštine i predsjednik Ceha ribara.
Fabijanić je 1998. od predsjednika Franje Tuđmana primio odličje Hrvatski pleter za iznimne zasluge u radu, suradnji i kooperativnosti s Ministarstvom poljoprivrede i Institutom za ribarstvo. Danas je Fabijanić također član pregovaračkog tima Vlade RH s EU zaduženog za poglavlje 13. koje se odnosi na ribarstvo.
Mjesto predsjednika Ceha ribara nedavno je ostalo upražnjeno nakon što je Tonči Božanić imenovan državnim tajnikom za ribarstvo u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.