Magaš: Intenzivno rješavamo pitanje Gečevskog i Štimca

Slika korisnika admin
Autor: 
barac
Zvonko KUCELIN
Nakon slavlja inozemstvo - Jure Lalić i Pankracije Barać

Kao potpuno slobodan igrač na tržištu svoj je sljedeći angažman našao Pankracije Barać i to u Belgiji, u Charleroiju. Jučer je on i sam to potvrdio:

- Jest, možemo reći da smo Charleroi i ja sve dogovorili i potpisali sve što je trebalo potpisati. Odlazak u taj klub za mene je u karijeri novi izazov.

Znate li hoće li s vama i Jure Lalić koji je, zapravo, sve dogovorio s Belgijancima, ali čeka odluku Zadra?

- Ne, ne, ovog trena o tomu ne znam ništa.

To je Barać kazao oko 11 sati. Malo iza podneva u KK Zadar odlučili su prihvatiti ponudu belgijskoga prvaka.

- Da, njihova je ponuda došla i mi smo je i prihvatili. Prema tomu, Lalić može u Charleroi - kazao je Kristijan Magaš, predsjednik.

Je li ponuda dobra ili veoma dobra?

- Mi smo je prihvatili i to dosta govori.

Naravno, nije bilo pametno tjerati mak na konac i zadržavati igrača koji je kazao da je nezadovoljan. Koliko je na rasplet utjecala činjenica da je u priču oko Lalića netko upleo i Cibonu, nema smisla razglabati. Da je baš htio, Zadar je mogao Lalića držati temeljem ugovora...

- To je sad sve prošlost. Intenzivno radimo na rješavanju ostalih igrača. Prvo za Štimca i Gečevskoga.

Što je s njima?

- Zadar je poslao svoju ponudu Štimcu i mi sad možemo čekati njegov odgovor. On je posve slobodan, na tržištu je i sam će odlučiti o tomu hoće li ostati ili neće. Status Todora Gečevskoga u rješavanju je.

S obzirom da je agencija koja zastupa Lalića ista koja zastupa i Štimca valjda će se i to brzo riješiti. A treba riješiti i koga dovesti umjesto Lalića.

- Na svemu se radi.

Ne dvojimo u to. Ovo su dani kad je nove i nove vijesti moguće očekivati iz minute u minutu. Ovo što ste pročitali sve je bilo poznato i izrazgovarano do jučerašnjeg ranog popodneva.

- Imamo mi neke ponude za određene igrače, ali stav je UO da u interesu zaštite kluba nitko ne iznosi ničija imena - upozorava Magaš.

Strpljen, spašen. Tek načelno treba reći da se najviše spominju Amerikanci kao rješenja za bekovska mjesta, te u kuloarima jedan Europljanin kao onaj koji bi došao umjesto Lalića. Hm, a tko bi mogao doći ako ne ostane Andrej Štimac? Kažu da i za to ima neko rješenje u obliku domaćeg izvornog proizvoda

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno