Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Šimičević: Na vama je budućnost

Autor:

26.06.2008. 22:00
Šimičević: Na vama je budućnost

Foto: Adam VIDAS



Činjenica je da ste sve do danasa bili vođeni, a ja se najiskrenije nadam da ste sada spremni samostalno donositi važne odluke, kazao je Rade Šimičević
Svečana podjela maturalnih svjedodžbi učenicima četvrtih razreda Gimnazije Vladimira Nazora upriličena je jučer u svečanom ambijentu crkve Sv. Donata.
Riječ je, naime, o događaju koji ova zadarska gimnazija tradicionalno obilježava u crkvi Sv. Donata, a koja je ove godine iznjedrila još 176 mladih ljudi, punih znanja i potencijala.
Jučerašnja je priredba započela himnom, a potom i prigodnom pjesmom “Gaudeamus”, nakon čega se maturantima te njihovim roditeljima i cijelom školskom zboru obratio i ravnatelj Rade Šimičević.
– Nalazimo se na kraju dugog, četverogodišnjeg druženja što znači da je došlo i vrijeme da sve one lijepe zajedničke trenutke ostavimo iza nas. Činjenica je da ste sve do danasa bili vođeni, a ja se najiskrenije nadam da ste sada spremni samostalno donositi važne odluke, kazao je Rade Šimičević, koji je zahvalio roditeljima na povjerenju koje su im ukazali kada su prije četiri godine svoju djecu usmjerili u Gimnaziju Vladimira Nazora, te cijelom školskom zboru i učenicima koji su se zaista trudili i radili te sve svoje obveze spremno izvršavali.
Ravnatelj je, potom, svakom maturantu pojedinačno uručio maturalnu svjedodžbu i crvenu ružu, neizbježan detalj svake prave svečanosti.
Budući da ovako vrijedna manifestacija mora biti popraćena dobrom glazbom, za to su se potrudili talentirani učenici škole, odnosno školski zbor i orkestar pod vodstvom profesorice Jelene Vlašić.
Nakon uručenja maturalnih svjedodžbi, ravnatelj je ipak morao uime svih profesora i učenika posebno zahvaliti onima koji su bili oslobođeni polaganja maturalnog ispita, a kojih je ove godine bilo čak dvadeset te im je u čast njihova zavidnog uspjeha uručio priznanja.
Nije izostalo ni proglašenje učenika generacije 2007./08., a tu je laskavu titulu, zahvaljujući svojoj izvanrednoj marljivosti na svim područjima te čak niti jednim ispričanim satom, ove godine ponijela Ivana Raspović.