Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Vrtić u staroj župnoj kući

Autor: Ivana Burica

26.06.2009. 22:00
Vrtić u staroj župnoj kući

Foto: Adam VIDAS



Zadarska nadbiskupija nam je ustupila staru župnu kuću u kojoj će u dogledno vrijeme biti uređen dječji vrtić. Za sada je ishodovana lokacijska dozvola za taj projekt, kazao je načelnik Klapan


Na području općine Novigrad još uvijek nema pravog dječjeg vrtića. U Pridragi i Novigradu doduše postoje igraonice za djecu u dobi od 3 do 6 godina, ali kako u ovoj općini ima barem 50-ak djece uzrasta za različite vrtićke skupine, u planu je uređenje dječjeg vrtića u Pridragi.
– Zadarska nadbiskupija nam je ustupila staru župnu kuću u kojoj će u dogledno vrijeme biti uređen dječji vrtić. Za sada je ishodovana lokacijska dozvola za taj projekt, informirao nas je novigradski načelnik Joso Klapan.
No, iako na području ove općine, kao što smo već i spomenuli, postoji dosta djece vrtićkog uzrasta, čini se da je interes roditelja za njihovo smještanje u dječji vrtić razmjerno malen. Barem kad se gleda broj djece koji dolaze u igraonice.
Naime, postojeće igraonice pohađa ukupno 13 djece – novigradsku pet, a pridrašku tek osam mališana.
Možda će ipak pravi dječji vrtić potaknuti veći broj roditelja da svoju djecu dovedu u ustanovu u kojoj će kroz igru i druženje s vršnjacima stjecati i razvijati nove vještine i znanja.