Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Dalmacija je najbolja u delicijama od riba i školjaka

26.06.2011. 22:00
Dalmacija je najbolja u  delicijama od riba i školjaka


U povodu  Dana državnosti haenesovci  Zadra i Pakoštana organizirali su u subotu u Pakoštanima natjecanje u spremanju  brudeta. Zapravo, bila je to  županijska brudetijada na kojoj su nastupili članovi HNS-a  iz cijele Zadarske županije.  Njima se priključio gost iz  Hrvaca Ante Janković sa svojim brudetom od riječnih rakova i morskih školjaka nazvan “Ujedinjena Dalmacija”.
– Ovo je prvi put da na ovaj  način malom pučkom feštom  obilježavamo Dan državnosti.  Nadamo se da će ovakvo okupljanje članova naše stranke  postati tradicionalno. Činilo  se najzgodnijim da se pokažemo u onom u čemu je  Dalmacija najbolja, u njenim  delicijama od riba i školjaka.  Podsjetila bih da u Općini  Pakoštane imamo 217 članova, a na vlasti smo u mjesnim odborima u Dragama i  Vrgadi, rekla je predsjednica  zadarskog HNS-a Vesna Sabolić.
Natjecalo se 11 ekipa, a na  kraju je pobijedila ekipa  Voštarnice iz Zadra.  Za ovu priliku natjecatelji su  bili odjeveni u majice na kojima je pisalo “Voštarnica –  Vrančiću usprkos”, čime se  poslala poruka gradonačelniku Zadra koji odbija provesti nove izbore u ovom  zadarskom mjesnom odboru  gdje su podjednaki broj mandata osvojili HDZ i HNS, ali  se HSP Ante Starčevića ne  želi prikloniti niti jednoj strani.
 Nakon “službenog” dijela  manifestacije pakoškim turistima podijeljeni su HNS-ovi  brudeti, ali i srdela i tunjevina  s gradela koju su spremali  HNS-ovi aktivisti na rivi u  Pakoštanima.