Misno slavlje i procesija ulicama

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ
Procesija ninskim ulicama

Vjernici Nina tradicionalno su obilježili veliki  kršćanski blagdan Tijelovo.  Najsvečanije je bilo na večernjoj svetoj misi koju je u zajedništvu s brojnim okupljenim  vjernicima Nina, Ninskih Stanova i Grba te ovdašnjih turističkih naselja u prvostolnici  sv. Anselma predvodio i propovijedao don Šime Kevrić.

- Svetkovina Tijelova na najizravniji način nam govori o  Božjoj blizini i njegovoj prisutnosti u otajstvu Kristova tijela i krvi, što ju nam je ostavio  na posljednjoj večeri na Veliki  četvrtak, kada je rekao: 'Ovo je  moje tijelo koje se za vas predaje', rekao je don Šime Kevrić.

Po okončanju misnog slavlja  iz svetišta Sv. Anselma  ukrašenim gradskim ulicama i  trgovima uputila se procesija.  Pod nebnicom koju su ovom  prigodom nosili Filip Pijaca,  Ivan Jakovčević, Boško Bakić i  Ivan Stulić Jelinićev, župnik je  nosio u rukama presveti sakrament. Uz molitvu vjernika i  pjevanje liturgijskih napjeva,  posebno upečatljiv prizor  ovom čitavom događaju davala  su djeca s košaricama cvijeća u  rukama i u bijele odore odjeveni ninski mladi prvopričesnici, koji su nedavno primili  ovaj sakrament.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno