Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Najljepša okućnica Ante Zrilića iz Šopota

26.06.2011. 22:00
Najljepša okućnica  Ante Zrilića iz Šopota


Kaštel Benković, iznimnost, ljepota i  ugođaj Zavičajnoga muzeja  Benkovac bili su poprište  ovogodišnje završne svečanosti akcije pod nazivom “Uredimo svoj okoliš”. Devetu godinu zaredom akcija okuplja  ljubitelje hortikulture,  uređenja okućnica, vrtova,  stambenih ulaza i balkona,  kako bi rekao narod, ljubitelje ljepote koja ima moć da  okolina u kojoj živimo usprkos svemu budu još ljepša u  skladu s prirodom.
Na završnoj svečanosti akcije ljubitelji koji su primjer  svima drugima redoviti su sudionici već niz godina ove  hvalevrijedne akcije koju organiziraju i podupiru Turistička zajednica Grada Benkovca i sam Grad Benkovac.
Program manifestacije bio  je veoma bogat i sadržajan, a  brojnim okupljenim posjetiteljima predstavili su se polaznici Dječjeg vrtića “Bubamara” Benkovac, skupine  Zvončići i Zvjezdice, koji su  izveli recital “Moj zavičaj”, te  otpjevali pjesmu “Volim”. Nakon njih redom su nastupile  članice KUD-a Branimir  Benkovac Josipa Marić s  “Pričom o cvijetu”, Lucija Baturina pjesmom “Kamen”,  Katarina Pavlović sa sastavom “Čovječe, pazi da ne ideš  malen ispod zvijezda”, Martina Zurak sa “10 zapovijedi  prijatelja prirode”, te članovi  glazbene sekcije KUD-a Branimir na pianinu Anamarija  Bačić, Paula Ćurdo i Antonio  Kulaš.  Izvedbama dalmatinskih pjesma članice ženske  klape Moreta, koju inače čine  učiteljice i profesorice Osnovne škole  Benkovac i Biograd, zagrijala je srca nazočnih koji za prelijepe glazbene izvedbe nisu štedjeli dlanove. I zaista, svi sudionici su  se svojim izvedbama i nastupima željeli pomoći i poduprijeti ovakva i slična događanja u gradu Benkovcu.
Na kraju su dodijeljene i  zahvalnice svim sudionicima  ovogodišnje akcije “Uredimo  svoj okoliš”, a potom i nagrade onima koji su prema  prosudbi komisije imali najljepše uređen okoliš. Prije  dodjele tih nagrada organizator je dodijelio posebnu nagradu za originalnost i doprinos očuvanju prirode  Dječjem vrtiću “Bubamara” i  njegovoj skupini “Zvončići”.
Nagrada za najljepše  uređen stambeni ulaz vrijedna 1.000 kuna ove je godine  pripala stanarima ulaza na  adresi Ivana Meštrovića 8 u  Benkovcu. U kategoriji  okućnica treća nagrada u vrijednosti 500 kn pripala je Vili  Mikuliću iz Benkovca, drugu  nagradu od 1.000 kn osvojila  je Slavica Martinović iz Benkovačkog Sela, dok je najbolje i najljepše uređena  okućnica ove godine bila ona  Ante Zrilića iz Šopota, koji je  za to darovan sa 1.500 kuna.