Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pronađen Božo Pavić, ribar iz Sukošana?

26.06.2011. 22:00
Pronađen Božo Pavić,  ribar iz Sukošana?


Neslužbeno doznajemo kako je njegova obitelj identificirala odjeću koju su im policajci po pronalasku tijela donijeli u obiteljsku kuću u Sukošanu, no službene informacije o identitetu utopljenika ipak će biti poznate tek nakon obdukcije


Njemački turisti, ploveći svojom brodicom “Stella” Pašmanskim kanalom u nedjelju su navečer nešto iza 20  sati, naišli na tijelo u moru nedaleko od  mjesta Banj na otoku Pašmanu. O tome su  odmah obavijestili Nacionalnu središnjicu  za traganje i spašavanje na moru Rijeka, a  oni zadarsku Lučku kapetaniju i policiju  koja je odmah po dojavi na mjesto pronalaska izišla brzim brodom “Škabrnja”.  
– U 21.16 sati od Pomorske policije  Zadar zaprimljena je informacija da je  plovilo dvije nautičke milje od Sukošana,  no da je tijelo u visokom stupnju raspadanja, zbog čega je bila nemoguća identifikacija – izvijestila je Marina Halužan,  glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.
Još uvijek neidentificirano muško tijelo  iz mora su izvukli policijski ronioci Specijalne postrojbe MUP-a, koji su potom  tijelo odvezli u mrtvačnicu na zadarskom  Gradskom groblju, pa će po nalogu dežurnog istražnog suca Milana Pečine, danas  tijekom dana biti prevezeno na zadarsku  Patologiju u Opću bolnicu Zadar, zbog  obdukcije i identifikacije.
Odmah po pronalasku tijela u moru u  nedjelju navečer Sukošanom se proširila  priča kako je riječ o Boži Paviću, 28-godišnjem ribaru koji je nestao još 9. travnja  u večernjim satima. Neslužbeno doznajemo kako je njegova obitelj identificirala  odjeću koju su im policajci po pronalasku  tijela donijeli u obiteljsku kuću u Sukošanu, no službene informacije o identitetu utopljenika ipak će biti poznate tek  nakon obdukcije.
Ribar je, podsjetimo, 10. travnja oko  3.10 uputio poziv Centru 112, a potom još  tri, no pomoć nije dobio jer je, navodno,  dispečeru rekao kako on nije životno  ugrožen, već da mu je potrebna pomoć u  odsukavanju drvene, pet metara duge  brodice kojom se tijekom ribolova nasukao na sike na ulazu u sukošansku  Zlatnu luku. Ribaru se otad izgubio svaki  trag, a bez rezultata protekla je i četverodnevna potraga brodicama Lučke kapetanije, policije te brojnih mještana na  moru. Za njim se tragalo i na kopnu  obalom sve od Bibinja pa do Sv. Petra te  na otoku Pašmanu jer je koćar iz Kali 10.  travnja u jutarnjim satima nedaleko od  Ždrelca i obale otoka Pašmana pronašao  njegovu brodicu. U njoj su pronađena  vesla, feral i mokre cipele 28-godišnjeg  Sukošanca. Iako je tijekom dva i pol  mjeseca otkako je nestao, ribareva obitelj  tražila dozvolu za preslušavanje poziva  koje je ribar u noći nestanka uputio Centru 112 ne bi li tako rasvijetlili okolnosti  njegova nestanka, to im ni do danas nije  omogućeno.