Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Iz Sv. Donata u svijet odraslih

26.06.2012. 22:00
Iz Sv. Donata u svijet odraslih


Ovo je razdoblje za njih važna prekretnica u životu i stoga im želimo svu sreću, da odaberu pravi put i uspiju u ostvarenju svojih ciljeva, kazala je Marjana Bakmaz, ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna


Kao im prošle, tako i ove godine svečana dodjela svjedodžbi maturantima Škole primijenjene umjetnosti i dizajna održana je u prekrasnom ambijentu crkve Sv. Donata. Nova generacija maturanata ove škole se tako u jednom od najljepših gradskih zatvorenih prostora od svojih školskih klupa te kolega i profesora oprostila na najljepši mogući način.
Kao i svake godine odjeveni u prikladne odore, svečane toge, učenici su jučerašnji događaj istinski proživjeli s obzirom da je svečana dodjela diploma na neki način simbolizirala ulazak u svijet odraslih u kojemu će svatko od njih naći svoj put.
Kako to i priliči svečanosti poput ove, događaj je započeo hrvatskom himnom, te se nastavio govorom ravnateljice, Marjane Bakmaz, a potom je uslijedio i onaj najsvečaniji dio, odnosno pojedinačno uručenje svjedodžbi svim nazočnim maturantima.
Ravnateljica Bakmaz nije skrivala zadovoljstvo ovom generacijom maturanata te je istaknula da je ova svečanost jednako značajna kako za sada već bivše učenike, tako i za sve profesore ove škole. Naime, ona smatra da je ova svečanost zapravo nagrada za sav trud svih, i učenika i profesora koji su sudjelovali u obrazovnom procesu, a koliko su u tome svi zajedno uspjeli pokazat će znanje koje su učenici kroz godine školovanja usvojili, a koje će sada dalje primjenjivati. I njihova snalažljivost u svijetu odraslih važna je kao i samo obrazovanje.
– Ovo je razdoblje za njih je važna prekretnica u životu i stoga im želimo svu sreću, da odaberu pravi put i uspiju u ostvarenju svojih ciljeva. Mi smo se kroz sve godine njihova školovanja trudili pružiti im maksimalno obrazovanje u zanimanju koje su odabrali i nadam se da smo u tome uspjeli, istaknula je Bakmaz ne skrivajući ponos i zadovoljstvo što maturanti i profesori ove škole ovaj događaj već tradicionalno obilježavaju u Sv. Donatu.