Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Obala i lučice u plusu od 1,1 milijun kuna

26.06.2012. 22:00
Obala i lučice u plusu od 1,1 milijun kuna


Služba za premještanje i blokiranje nepropisano parkiranih vozila prošle je godine izmjestila 2.371 vozilo


Među rijetkim trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Zadra, koja i u kriznim vremenima nastavljaju s pozitivnim poslovanjem je Obala i lučice. Prošle, 2011. godine, tvrtka Obala i lučice ostvarila je dobit od 1,1 milijun kuna, povećavši tako ukupni dobitak na 1,6 milijuna kuna.
Eduard Duka, direktor Obale i lučica, zadovoljan je ostvarenim rezultatima. Izvješće o radu i financijskom poslovanju Obale i lučica za 2011. godinu, u petak će biti podneseno zadarskom Gradskom vijeću.
– Nastavljamo tradiciju pozitivnog poslovanja. Dobit za prošlu, 2011. godinu, nešto je veća od one za 2010. i to zahvaljujući prvenstveno smanjivanju vlastitih troškova, reorganizaciji poslovanja i učinkovitijem sustavu naplate dnevnih karata. Naši djelatnici sve su motiviraniji i čine sve kako bi naplata bila uspješnija. No, ne možemo sve zasluge pripisati sebi, tu su i objektivne okolnosti kao i činjenica da su vozači, osobito oni domaći, Zadrani postali discipliniraniji u smislu da je sve manje onih koji izbjegavaju plaćanje parkinga, kaže Eduard Duka, pojašnjavajući da vozači postaju svjesni činjenice da će ih prije ili poslije stići plaćanje dnevne karte.
Uz Odjel za parkiranje, koji ima pune ruke posla, svakako treba istaknuti i ono što rade djelatnici Odjela premještanja nepropisno parkiranih automobila. Služba za premještanje i blokiranje nepropisano parkiranih vozila prošle je godine izmjestila 2.371 vozilo. Od toga, 109 vozila je izmješteno na račun Grada Zadra zbog omogućavanja raznih radova gradskih trgovačkih društava, Nasada, Vodovoda i Turističke zajednice grada Zadra te za potrebe održavanja horizontalne signalizacije unutar same tvrtke. Prihodi od izmještanja 2.371 vozila za prošlu godinu iznosili su 589 tisuća kuna.
Obala i lučice tijekom prošle godine pokrenule su sedam otvorenih postupaka za nabavu roba, radova i usluga od čega je sklopljeno pet ugovora. Jedna od najvažnijih investicija, koja je realizirana putem financijskog leasinga, je nabava specijalnog teretnog vozila – pauka za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila.