Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Bronca Kostova i Cupaća

Autor: Z L

26.06.2013. 22:00
Bronca Kostova i Cupaća


Ovo je svakako jedan od naših najboljih nastupa upravo iz razloga što u nijednom trenutku nismo ispali iz vrha poretka – kazao je Petar Cupać


Pavle Kostov i Petar Cupać osvojili su broncu u 49er-u na regati Europskog kupa u njemačkom Kielu. Odličan rezultat svega nekoliko dana prije početka Europskog prvenstva u Danskoj. Tijekom cijelog tjedna Kostov/Cupać bili su u samom vrhu poretka, u niti jednom trenutku nisu bili niže plasirani od trećeg mjesta, i pokazali su sjajnu formu uoči Europskog prvenstva koje ih očekuje početkom srpnja u Danskoj.
– Zaista nam se sve složilo u Kielu, jedrili smo izvrsno, bilo je, naravno, uspona i padova, međutim imali smo konstantu koja nas je stalno držala među najbolje tri posade, u konkurenciji koja nas očekuje i na Europskom prvenstvu. Ovo je svakako jedan od naših najboljih nastupa upravo iz razloga što u nijednom trenutku nismo ispali iz vrha poretka. Bilo je i dosta nervoze, imali smo prosvjed, radi situacije u kojoj nismo zaista prekršili pravilo, pa nam je to unijelo dosta nemira, međutim i to smo prevladali, izašli čiste glave na more u finale i završili treći. Prezadovoljni smo! – komentirao je Petar Cupać.
Raduje i jako dobar nastup mlade juniorske posade. Duje i Jure Fržop završili su regatu na 37. mjestu. Duji je 16. godina, praktički tek je izašao iz kadetske klase Optimist, i već toliko vlada olimpijskim 49erom da na regati Europskog kupa, u seniorskom društvu, na svojoj prvoj regati može odjedriti na razini da iza sebe ostavi daleko iskusnije i starije posade.
– Vidjeli smo na njima da su dobri, da dobro rade na treningu, da se nose s Pavlom i Petrom, a ova regata potvrdila je da smo dobro procijenili da su već spremni za izlazak na seniorsku scenu. Naravno, puno toga je pred njima, međutim raduje ovakav rezultat, ususret i Svjetskom juniorskom prvenstvu u Poljskoj u srpnju. Po prvi put će Hrvatska imati predstavnika na juniorskom natjecanju klase 49. – zadovoljan je trener Karlo Krpeljević.
Braća Fržop nastupit će prije toga također na seniorskom EP, koje u danskom Aarhusu počinje 2. srpnja.