Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Josipi Šintić treća titula prvakinje Hrvatske

Autor: Viktor Bogut

26.06.2013. 22:00
Josipi Šintić treća titula prvakinje Hrvatske


U Dubravi kraj Šibenika voženo je Prvenstvo Hrvatske na kronometar. Nova državna odličja Biciklističkom klubu Zadar u ženskoj kategoriji U15 donijele su Josipa Šintić koja je do zlata na stazi dugoj 6 km došla s rezultatom 11:16, dok je Maja Perinović bila srebrna s 11:35. Josipi je ovo treća titula državne prvakinje u ovoj sezoni te je na najboljem putu s obzirom na formu da kolekciji doda i cestovno zlato na utrci Prvenstva Hrvatske koja će se voziti sljedećeg vikenda.
U kategoriji djevojčica do 14 godina Nina Dokoza je bila četvrta u vremenu 12:39, dok je Tea Šintić peta s 12:45. U muškoj kategoriji U14 Mati Brcaniji je bronca izmakla za 8 sekundi, odvozio je 6 km za 10:52. Kronometar je obilježila vrlo visoka temperatura od 32 stupnja i izuzetno jak zapadni vjetar koji je kako je takmičenje odmicalo sve više pojačavao.
Starije kategorije vozile su kronometarsku udaljenost od 12 km, među kadetima Antonio Babić stigao je 13. u vremenu 22:24, dok su veterani Marin Pejdo i Neven Pavić zauzeli osma mjesta u svojim kategorijama s vremenima 20:25 i 20:54.
Voženo je i cestovno Prvenstvo Hrvatske za kategorije seniora i juniora na kojem je najbolji hrvatski vozač Robert Kišerlovski (Radioshack Leopard Trek) slavio za 4 sekunde ispred Radoslava Rogine (KK Adria Mobil), dok je treći bio Emanuel Kišerlovski (Meridiana Kamen Team). Među juniorima kao i prethodni dan na kronometru Vinkovčani Filip Čengić i Bruno Kristić (BK Sokol) su potvrdili svoju dominaciju te uvjerljivo slavili s više od 3 minute pred trećeplasiranim Paolom Vugom iz BK Kalorije. Za kategorije kadeta, početnika, veterana i žena cestovno državno prvenstvo održat će se slijedeće nedjelje u Radoboju pokraj Krapine.