U katedrali sv. Stošije zaređena trojica svećenika

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Fabio ŠIMIĆEV

U prepunoj katedrali sv. Stošije jučer su zaređena tri nova svećenika - đakoni Ivica Bašić iz župe Gromiljak (BiH) i Valter Kotlar iz Privlake te član Franjevačke provincije sv. Jeronima, fra Leopold Mičić iz Župe Uznesenja BDM na Dračevcu Zadarskom.

Svećenike je zaredio nadbiskup Želimir Puljić za vrijeme koncelebiranog misnog slavlja, u nazočnosti provincijala fra Andrije Bilokapića.

Obred ređenja protekao je u svečanom raspoloženju, a svećenike su u završni čin njihova poziva ispratili roditelji, rodbina, brojni prijatelji, kumovi, brojni vjernici, ali i svećenici koji su pozdravili nove članove prezbiterija Zadarske nadbiskupije.

Don Ivica Bašić rođen je u Kiseljaku u BiH, 11. ožujka 1979. godine, osnovnu školu završio je u Gromiljaku, a srednju u Kiseljaku. Teologiju je završio u Rijeci, a za đakona je zaređen 23. studenoga 2014. godine. Don Valter Kotlar, rođen je 23. srpnja 1982. godine u Zadru, osnovnu školu završio je u Privlaci, klasičnu gimnaziju u Zadru. Studij teologije završio je u Rijeci, za đakona je zaređen 23. studenoga 2014. godine. Fra Leopold Mičić, rođen je 9. listopada 1979. godine, osnovnu školu pohađao je u Arbanasima, a srednju u Zadru. Teologiju je studirao u Asizu gdje je diplomirao 2014. godine. Za đakona je zaređen također 23. studenoga 2014. godine.

Đakoni su obavili đakonski praktikum i položili đakonske ispite u Zagrebu, gdje su s đakonima iz Zagrebačke metropolije pohađali predviđene predmete za đakonsku godinu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno