U jednoj večeri preplivao Zadarski kanal

Slika korisnika admin
Autor: 
Josip PEDIŠIĆ
Ilustracija

Koordiniranom međuresorskom potražno - spasilačkom akcijom na otoku Ugljanu pronađen je nestali kupač iz Zadra, nakon što je samostalno preplivao Zadarski kanal.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je 26. lipnja u 22.36 sati dojavu posredstvom Pomorske policije Zadar o nestanku I.Č. (rođen 1976. godine), hrvatski državljanin, koji je u ranim večernjim satima otplivao u nepoznatom smjeru s mjesne plaže u gradskom predjelu Diklo, gdje su na obali pronađene njegove osobne stvari.

Odmah po primitku obavijesti službenici Lučke kapetanije Zadar isplovili su u pomorsku potragu te su u suradnji s Pomorskom policijom Zadar i tvrtkom za pružanje usluga komercijalnog spašavanja osoba i plovila na moru, koja je angažirala jedno plovilo s malim gazom, budući da je priobalno područje potrage preplitko za pretraživanje standardnim spasilačkim brodicama.

Uz pomorsku potragu MRCC Rijeka u suradnji s Policijskom upravom zadarskom pokrenula je i kopnenu potragu, kojom je obuhvaćeno šire zapadno gradsko područje.

Tijekom trajanja akcije Središnjica je posredstvom Obalne radio postaje ORP Splitradio emitirala poziv hitnosti (PAN - PAN) svim sudionicima u pomorskom prometu, kako bi pojačali motrenje tijekom plovidbe u području potrage.

U 23.58 sati službenici Pomorske policije Zadar prenose obavijest u Središnjicu o pronalasku tražene osobe na otoku Ugljanu gdje se upućuju službenici Lučke kapetanije Zadar, koji odmah po pristajanju u mjesto Poljana, jučer u 00.42 sati, pronalaze nestalog plivača, srećom živog i neozlijeđenog, unatoč činjenici da je u jednoj večeri preplivao Zadarski kanal. Pronađeni kupač ukracan je na plovilo zadarske Kapetanije te prevezen u Diklo, čime je ova akcija jučer ujutro uspješno okončana.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno