Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U Zadarskoj županiji zatvorit će se tri mala Konzuma?!

26.06.2017. 22:00
U Zadarskoj županiji zatvorit će se tri mala Konzuma?!


Obzirom na stanje u ostatku države, u našoj županije, naizgled, zasada, situacija nije došla do kritične točke
Nedavne najave Agrokorova povjerenika Ante Ramljaka o zatvaranju 80 do 100 Konzumovih trgovina, one neprofitabilne, u Hrvatskoj s razlogom su zabrinuli djelatnike, sindikate, ali i javnost. S razlogom se nameće pitanje što će biti s radnicima i koliko će ih ostati bez posla.
Od Rozane Duplančić, izvršna tajnica Saveza sindikata Hrvatske saznajemo kako je Uprava Konzuma poslala dopis radničkim vijećima o održavanju prve sjednice zakazane 6. srpnja na kojoj, će, između ostalog, biti riječi i o broju trgovina koje će se zatvoriti i detalji na koji način će se zbrinuti radnici.
– Za sada smo dobili samo dopis o sjednici, a sve ostalo, vjerujem kako će se dogovoriti na najavljenoj sjednici. Radi se na tome da uistinu ne bude otkaza, veća da se radnicima koji su pred mirovinu ponudi otpremnina, a ostali će, vjerujem, biti raspoređeni u druge trgovine, posebno u one gdje radnika nedostaje i gdje su u sezoni traženi, pojasnila je Duplančić.
O broju Konzumovih trgovina koje će se zatvoriti u Zadarskoj županiji, nije željela špekulirati, navodeći kako se brojke mogu promijeniti do najavljene sjednice.
Neslužbeno se pak doznaje kako Uprava Konzuma na području cijele Zadarske županije ima namjeru zatvoriti tri manje trgovine. Obzirom na stanje u ostatku države, u našoj županije, naizgled, zasada, situacija nije došla do kritične točke jer prema informacijama s kojima raspolažemo riječ je o uistinu malim trgovinama koje ne ostvaruju dovoljan promet kojim bi se pokrili svi troškovi poslovanja.