Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ako ste protiv nasilja nad ženama dođite na trg u 19 sati!

27.06.2018. 14:18
Ako ste protiv nasilja nad ženama dođite na trg u 19 sati!


 Mirni prosvjed protiv nasilja nad ženama pod geslom "Istina mora izaći na vidjelo, a krivci sankcionirati!" održat će se večeras, u srijedu, 27. lipnja u 19.00 sati na Narodnom trgu u Zadru, a pozvani su svi. 


Prosvjed je inciran nedavnim brutalnim premlaćivanjem 18-godišnje Zadranke, 13.lipnja, u kafiću Chill out, nakon čega je majka pretučene djevojke policiju prozvala za zataškavanje te paušalo odrađen očevid zbog čega nisu prikupljeni svi dokazi, saslušani svjedoci i sankcionirani suučesnici. Djevojku je pretukao Darko Kovačević zvani Daruvarac (31), koji u svom dosjeu ima na desetke kaznenih i prekršajnih prijava, među kojima i zbog nasilničkog ponašanja. On je uhićen dan nakon nemilog događaja nakon čega je uz kaznenu prijavu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda i prijetnje prepraćen sucu istrage Županijskog suda u Zadru koji mu je na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva odredio istražni zatvor u trajanju do 30 dana s mogućnošću produljenja.  


Poziv za prosvjed koji nije prijavljen policiji, iako oni imaju saznanja o okupljanju građana koji na ovaj način žele dati podršku žrtv i njezinoj obitelji te poslati jasnu poruku kako su protiv nasilja, objavljen je na Facebooku, stranici emisije Provjereno Nove TV gdje je za ilustraciju objavljena fotografija krvave odjeće pretučene 18-godišnjakinje, a koju policija nije izuzela kao dokaz tijekom oprovođenja kriminalističkog istraživanja.   




Ujedno, najavljena je emisija Provjereno u četvrtak, 28. lipnja s početkom u 22.45 sati u kojoj će biti ekskluzivno objavljene  snimke telefonskih razgovora s nasilnikom, suučesnicima i policijom!